Chapter 03: Decimals(FREE) Nursing School Test Banks

Chapter 03: Decimals

COMPLETION

1. Change the following to a decimal. Carry division three places as indicated. Do not round off.
1/64 = _____

ANS: 0.015

PTS: 1 MSC: Practice Problems

2. Change the following to a decimal. Carry division three places as indicated. Do not round off.
5/18 = _____

ANS: 0.277

PTS: 1 MSC: Practice Problems

3. Change the following decimal to a fraction. Reduce to lowest terms if indicated.
7.025 = _____

ANS: 7 1/40

PTS: 1 MSC: Practice Problems

4. Change the following decimal to a fraction. Reduce to lowest terms if indicated.
0.0001 = _____

ANS: 1/10,000

PTS: 1 MSC: Practice Problems

5. Identify the decimal with the largest value in the following set.
0.6, 0.128 = _____

ANS: 0.6

PTS: 1 MSC: Practice Problems

6. Identify the decimal with the largest value in the following set.
0.7, 0.67, 0.86: _____

ANS: 0.86

PTS: 1 MSC: Practice Problems

7. Round off the following decimal to the nearest tenth.
3.539 = _____

ANS: 3.5

PTS: 1 MSC: Practice Problems

8. Round off the following decimal to the nearest thousandth.
0.6253 = _____

ANS: 0.625

PTS: 1 MSC: Practice Problems

9. Perform the indicated operation with decimals.
64.1 0.009 = _____

ANS: 64.091

PTS: 1 MSC: Practice Problems

10. Perform the indicated operation with decimals.
0.123 + 0.4 = _____

ANS: 0.523

PTS: 1 MSC: Practice Problems

11. Perform the indicated operation with decimals.
0.46 0.17 = ______

ANS: 0.0782

PTS: 1 MSC: Practice Problems

12. Divide the following decimal. Express answer to nearest hundredth.
0.1 0.375 = _____

ANS: 0.27

PTS: 1 MSC: Practice Problems

13. Change the following to a decimal.
1.25% = _____

ANS: 0.0125

PTS: 1 MSC: Practice Problems

14. Indicate the largest number in the following set.
0.75, 0.749: _____

ANS: 0.75

PTS: 1 MSC: Practice Problems

15. Indicate the largest number in the following set.
0.001, 1.25, 1.09: _____

ANS: 1.25

PTS: 1 MSC: Practice Problems

16. Perform the indicated operation with decimals.
0.98 + 0.76 = _____

ANS: 1.74

PTS: 1 MSC: Practice Problems

17. Perform the indicated operation with decimals.
9.123 6.055 = _____

ANS: 3.068

PTS: 1 MSC: Practice Problems

18. Perform the indicated operation with decimals.
60 0.012 = _____

ANS: 5,000

PTS: 1 MSC: Practice Problems

19. Perform the indicated operation with decimals.
66.66 3.33 = _____

ANS: 221.9778

PTS: 1 MSC: Practice Problems

20. Change the following decimal to a fraction. Reduce to lowest terms if indicated.
0.010 = _____

ANS: 1/100

PTS: 1 MSC: Practice Problems

21. Change the following decimal to a fraction. Reduce to lowest terms if indicated.
0.006 = _____

ANS: 3/500

PTS: 1 MSC: Practice Problems

22. Round off the following decimal to the nearest tenth.
0.52 = _____

ANS: 0.5

PTS: 1 MSC: Practice Problems

23. Round off the following decimal to the nearest hundredth.
2.457 = _____

ANS: 2.46

PTS: 1 MSC: Practice Problems

24. Round off the following decimal to the nearest tenth.
28.66 = _____

ANS: 28.7

PTS: 1 MSC: Practice Problems

25. Round off the following decimal to the nearest tenth.
1.45 = _____

ANS: 1.5

PTS: 1 MSC: Practice Problems

26. Round off the following decimal to the nearest thousandth.
0.3333 = _____

ANS: 0.333

PTS: 1 MSC: Practice Problems

27. A client weighed 75.4 kilograms (kg) in February. In March the client gained 1.6 kg. In April the client gained 2.2 kg. How much did the client weigh in April? ______

ANS: 79.2 kg

PTS: 1 MSC: Practice Problems

28. A client weighed 165.4 pounds (lb) before getting ill. After a lengthy recovery the client weighed 148.6 lb. How much weight did the client lose? _____

ANS: 16.8 lb

PTS: 1 MSC: Practice Problems

29. A medication vial holds 7 milliliters (mL) of medication. If 1.4 mL are withdrawn from the vial, how much medication is left in the vial? ____

ANS: 5.6 mL

PTS: 1 MSC: Practice Problems

30. A client is brought into the emergency department with a body temperature of 95.2 F. If the normal body temperature is 98.6 F, how far below normal was the clients temperature? _____

ANS: 3.4 F

PTS: 1 MSC: Practice Problems

31. A client received 25.2 milligrams (mg) of medication in tablet form. Each tablet contained 4.2 mg of medication. How many tablets (tabs) were given to the client? ____

ANS: 6 tabs

PTS: 1 MSC: Practice Problems

32. A client received 0.375 mg of a medication for two days, 0.125 mg for three days, and 0.0625 mg for four days. What is the total amount of medication taken? ______

ANS: 1.375 mg

PTS: 1 MSC: Practice Problems

33. The health care provider ordered 1.5 tablets of a medication to be given to a client four times a day for 21 days. How many tablets were prescribed? ______

ANS: 126 tablets

PTS: 1 MSC: Practice Problems

34. One dose of vaccine is 1.25 mL. How much vaccine is needed to vaccinate 55 clients in a clinic? (Round answer to the nearest tenth.) _____

ANS: 68.8 mL

PTS: 1 MSC: Practice Problems

35. The health care provider has ordered a 2,200 calorie (cal) diet for a client. If the calories are spread evenly among three meals, how many calories will the client be allowed to have at each meal? (Round answer to the nearest whole calorie.) ______

ANS: 733 cal

PTS: 1 MSC: Practice Problems

Leave a Reply