Chapter 04- Health of the Individual, Family, and Community Nursing School Test Banks

 

1.

According to Maslows basic human needs hierarchy, which needs are the most basic?

A)

physiologic

B)

safety and security

C)

love and belonging

D)

self-esteem

2.

Which of the following is a tenant of Maslows basic human needs hierarchy?

A)

A need that is unmet prompts a person to seek a higher level of wellness.

B)

A person feels ambivalence when a need is successfully met.

C)

Certain needs are more basic than others and must be met first.

D)

People have many needs and should strive to meet them simultaneously.

3.

An 80-year-old woman states, I have successfully raised my family and had a good life. This statement illustrates meeting which basic human need?

A)

safety and security

B)

love and belonging

C)

self-esteem

D)

self-actualization

4.

A 2-year-old boy arrives at the emergency department of a local hospital with difficulty breathing from an asthmatic attack. Which of the following would be the priority nursing intervention?

A)

giving him his favorite stuffed animal to hold

B)

assessing respirations and administering oxygen

C)

raising the side rails and restraining his arms

D)

asking his mother what are his favorite foods

5.

A 75-year-old man is being discharged to his home following a fall in his kitchen that resulted in a fractured pelvis. The home health nurse makes a home assessment that will be used to design interventions to meet which priority need?

A)

sleep and rest

B)

support from family members

C)

protection from potential harm

D)

feeling a sense of accomplishment

6.

A nurse caring for a patient in a long-term health care facility measures his intake and output and weighs him to assess water balance. These actions help to meet which of Maslows hierarchy of needs?

A)

physiologic

B)

safety and security

C)

love and belonging

D)

self-actualization

7.

What action by a nurse will help a patient meet self-esteem needs?

A)

verbally negate the patients negative self-perceptions

B)

freely give compliments to increase positive self-regard

C)

independently establish goals to improve self-esteem

D)

respect the patients values and belief systems

8.

A nurse caring for a female patient with TB who is in isolation is aware that the patients love and belonging needs may not be properly met. Which of the following nursing action would help to meet these needs?

A)

respecting the patients values and beliefs

B)

focusing on the patients strengths rather than problems

C)

using hand hygiene and sterile technique to prevent infection

D)

encouraging family to visit and help in the care of the patient

9.

Which of the following statements accurately describes how Maslows theory can be applied to nursing practice?

A)

Nurses can apply this theory to the nursing process.

B)

Nurses can identify met needs as healthcare needs.

C)

Nurses cannot use the theory on infants or children.

D)

Nurses use the theory for ill, as opposed to healthy patients.

10.

Jim and Alice were recently married. Each has previously been married and had two children. What name is given to this type of family?

A)

extended family

B)

nuclear family

C)

blended family

D)

cohabiting family

11.

Which of the following groups involves all parts of a persons life and is concerned with meeting basic human needs to promote health?

A)

peers

B)

family

C)

community

D)

healthcare providers

12.

David and Susan are in a committed relationship and live together with their adopted twin boys. Which of the following best describes this type of family?

A)

nuclear family

B)

extended family

C)

blended family

D)

adoptive family

13.

When providing nursing care to a patient, the nurse provides family-centered nursing care. What is one rationale for this nursing action?

A)

The nurse does not want the patient to feel lonely.

B)

The patient will be more compliant with medical instructions.

C)

The family will be more willing to listen to instructions.

D)

Illness in one family member affects all family members.

14.

A mother teaches her son to respect his elders. This is an example of which of the following family functions?

A)

physical

B)

economic

C)

affective and coping

D)

socialization

15.

What is the purpose of the affective and coping function of the family?

A)

providing a safe environment for growth and development

B)

ensuring financial assistance for family members

C)

providing emotional comfort and identity

D)

transmitting values, attitudes, and beliefs

16.

A nurse provides health promotion and accident prevention programs for a family with adolescents and young adults. Which of the following is a task of a family at this stage?

A)

Establish a mutually satisfying marriage.

B)

Adjust to cost of family life.

C)

Maintain supportive home base.

D)

Maintain ties with younger and older generations.

17.

Friedman, Bowden, and Jones (2003) identified the importance of family-centered nursing care, based on four rationales. Which of the following is one of these rationales?

A)

The family is composed of dependent members who affect one another.

B)

If a family member is ill, it does not necessarily affect other family members.

C)

A strong relationship exists between the family and health status of members.

D)

The level of health of the family is established early and is not influenced by health promotion.

18.

Which of the following individuals would the nurse assess as being most at risk for altered family health?

A)

an unmarried adolescent with a newborn

B)

a newly married couple who ask about birth control

C)

a middle-aged man and woman with no children

D)

an older adult, living in an assisted-living community

19.

What is the major effect of a health crisis on family structure?

A)

adaptation to stress

B)

change in roles of family members

C)

respect for family values

D)

loss of individual identities

20.

Mrs. Dunn has cared for her husband with Alzheimers disease for 2 years. She comes to a local health center because she is feeling worn out and stressed. What might be an appropriate nursing diagnosis for Mrs. Dunn?

A)

Dysfunctional Family Processes

B)

Health-Seeking Behaviors

C)

Risk for Caregiver Burden

D)

Risk for Anxiety

21.

Which of the following statements accurately describes a characteristic of a community?

A)

Communities do not exist in rural areas.

B)

Communities are formed by the characteristics of people and other factors.

C)

Communities are not limited by geographic boundaries.

D)

Communities have little or no effect of the health of residents.

22.

Which of the following is an example of a community factor that may affect health?

A)

rural setting

B)

air and water quality

C)

number of residents

D)

educational level

23.

Which of the following factors may be a barrier to healthcare services for those living in rural areas?

A)

inadequate healthcare insurance

B)

lack of knowledge about needed care

C)

living long distances from services

D)

decreased interest in health promotion

24.

Which of the following definitions best describes community-based nursing?

A)

a focus on populations within the community

B)

a focus on older adults living in nursing homes

C)

care provided in the patients home for chronic illnesses

D)

care centered on individual and family healthcare needs

25.

What is one method by which a nurse can be a role model to promote health in the community?

A)

by demonstrating a healthy lifestyle

B)

by becoming a member of a family

C)

by meeting own basic needs

D)

by exhibiting self-actualization

Answer Key

1.

A

2.

C

3.

D

4.

B

5.

C

6.

A

7.

D

8.

D

9.

A

10.

C

11.

B

12.

A

13.

D

14.

D

15.

C

16.

C

17.

C

18.

A

19.

B

20.

C

21.

B

22.

B

23.

C

24.

D

25.

A

Page 1

Leave a Reply