Chapter 05: Percentages Nursing School Test Banks

Chapter 05: Percentages

COMPLETION

1. Change the following percentage to a fraction. Reduce to lowest terms.
37.5% = _____

ANS: 3/8

PTS: 1 MSC: Practice Problems

2. Find the following percentage.
% of 2,000= _____

ANS: 18

PTS: 1 MSC: Practice Problems

3. Find the following percentage.
16% of 79 = _____

ANS: 12.64

PTS: 1 MSC: Practice Problems

4. Find the following percentage.
8% of 32 = _____

ANS: 2.56

PTS: 1 MSC: Practice Problems

5. Change the following percentage to a ratio and its decimal equivalent.
8% = _____; _____

ANS: 2:25; 0.08

PTS: 1 MSC: Practice Problems

6. Change the following percentage to a ratio and its decimal equivalent.
45% = _____; _____

ANS: 45:100, 0.45

PTS: 1 MSC: Practice Problems

7. Change the following percentage to a ratio.
% = _____

ANS: 1:6

PTS: 1 MSC: Practice Problems

8. Change the following percentage to a ratio.
0.4% = _____

ANS: 1:250

PTS: 1 MSC: Practice Problems

9. Convert 84.75% to decimal form.

ANS: 0.8475

PTS: 1 MSC: Practice Problems

10. Convert 42.5% to decimal form.

ANS: 0.425

PTS: 1 MSC: Practice Problems

11. Convert 2.96 to a percent.

ANS: 296%

PTS: 1 MSC: Practice Problems

12. Convert 0.925 to a percent.

ANS: 92.5%

PTS: 1 MSC: Practice Problems

13. A client drank 3 ounces (oz) of a glass of apple juice. This was 75% of the full amount. What was the full amount of apple juice?

ANS: 4 oz

PTS: 1 MSC: Practice Problems

14. A client is responsible for 30% of his doctor bills due to insurance. The client sees a specialist and the bill is $240.00. How much will the client be responsible for?

ANS: $72.00

PTS: 1 MSC: Practice Problems

15. A client was able to drink 85% of a 1,000 milliliter (mL) bottle of an x-ray prep. How many mL did the client drink?

ANS: 850 mL

PTS: 1 MSC: Practice Problems

16. A client has a 2,500 mL bag of irrigation solution hanging. 750 mL of the solution have infused. What percent of the irrigation solution has infused?

ANS: 30%

PTS: 1 MSC: Practice Problems

17. A client consumed 30% of a bowl of broth. The bowl held 360 mL. How many mL of the broth did the client consume?

ANS: 108 mL

PTS: 1 MSC: Practice Problems

18. A client who weighed 210 pounds (lb) lost 30 lb. What was the percent of decrease in the clients weight? (State answer to the nearest whole percent.)

ANS: 14%

PTS: 1 MSC: Practice Problems

19. Following exercise, a clients pulse rate increased from 80 to 95. What is the percent of increase in the clients pulse rate? (State answer to the nearest tenth.)

ANS: 18.8%

PTS: 1 MSC: Practice Problems

20. A client has received 45% of a 500 mL bag of intravenous (IV) solution. How many mL of IV solution has the client received?

ANS: 225 mL

PTS: 1 MSC: Practice Problems

Leave a Reply