Chapter 07: Apothecary and Household Systems Nursing School Test Banks

Chapter 07: Apothecary and Household Systems

MULTIPLE CHOICE

1. 1 oz is equivalent to:
a. 4 mL c. 15 mL
b. 5 mL d. 30 mL
ANS: D PTS: 1 MSC: General

2. The correct abbreviation for teaspoon is:
a. Tsp. c. tbs.
b. tsp. d. Tbs.
ANS: B PTS: 1 MSC: General

MULTIPLE RESPONSE

1. The household system (select all that apply):
a. is more accurate than the metric system.
b. expresses quantities using Arabic numbers and decimals.
c. is primarily used for dosages at home.
d. expresses quantities in fractions and Arabic numbers.
e. is preferred for medication administration.
f. has measures such as tbs and tsp.
ANS: C, D, F PTS: 1 MSC: General

COMPLETION

1. Directions: Write the abbreviation for the term.
drop: _____

ANS: gtt

PTS: 1 MSC: General

2. Directions: Write the abbreviation for the term.
teaspoon: _____

ANS: tsp

PTS: 1 MSC: General

3. Directions: Write the abbreviation for the term.
ounce: _____

ANS: oz

PTS: 1 MSC: General

4. Directions: Write the equivalent indicated.

30 mL = _____ oz

ANS: 1

PTS: 1 MSC: General

5. Directions: Write the equivalent indicated.

13 t = _______ mL

ANS: 65

PTS: 1 MSC: General

6. Directions: Write the equivalent indicated.

15 mL = _____ oz

ANS: 1/2

PTS: 1 MSC: General

7. Directions: Write the equivalent indicated.

2 3/4 C = ______ mL

ANS: 660

PTS: 1 MSC: General

8. Directions: Write the equivalent indicated.

10 tbs = _____ mL

ANS: 150

PTS: 1 MSC: General

9. Directions: Write the equivalent indicated.

50 mL = _____ qt

ANS: 1/20

PTS: 1 MSC: General

10. Directions: Write the equivalent indicated.

5 t = _____ mL

ANS: 25

PTS: 1 MSC: General

11. Directions: Write the equivalent indicated.

255 mL = _____ oz

ANS: 8 1/2

PTS: 1 MSC: General

12. Directions: Write the equivalent indicated.

6 1/4 qt = _____ mL

ANS: 6,250

PTS: 1 MSC: General

13. Directions: Write the equivalent indicated.

5 1/4 pt = ______ mL

ANS: 2,625

PTS: 1 MSC: General

14. Directions: Write the equivalent indicated.

16 T = _____ mL

ANS: 240

PTS: 1 MSC: General

15. Directions: Write the equivalent indicated.

750 mL = _____ pt

ANS: 1 1/2 pt

PTS: 1 MSC: General

16. Directions: Write the equivalent indicated.

2 1/4 cup = _____ mL

ANS: 540

PTS: 1 MSC: General

17. Directions: Write the equivalent indicated.

195 mL = ________ oz

ANS: 6 1/2

PTS: 1 MSC: General

18. Directions: Write the equivalent indicated.

10 1/3 tbs = _______ mL

ANS: 155

PTS: 1 MSC: General

19. Directions: Write the equivalent indicated.

277.5 mL = _________ oz

ANS: 9 1/4

PTS: 1 MSC: General

20. Directions: Write the equivalent indicated.

43.75 mL = ________ tsp

ANS: 8 3/4

PTS: 1 MSC: General

SHORT ANSWER

1. Directions: Express the following value correctly.
5.5 Tsp

ANS:
5 1/2 tsp, tsp 5 1/2

PTS: 1 MSC: General

2. Directions: Express the following value correctly.
20 MEQ

ANS:
20 mEq

PTS: 1 MSC: General

3. Directions: Express the following value correctly.
2.75 OZ

ANS:
2 3/4 oz, oz 2 3/4

PTS: 1 MSC: General

4. Directions: Express the following value correctly.
17 U

ANS:
17 units

PTS: 1 MSC: General

5. Directions: Express the following value correctly.
18.0 Tbs

ANS:
18 tbs, tbs 18

PTS: 1 MSC: General

TRUE/FALSE

1. The drop is a standardized unit of measure.
_____

ANS: F PTS: 1 MSC: General

2. Use of the apothecary system has been identified as a source of error in medication administration.
_____

ANS: T PTS: 1 MSC: General

3. A capital U is an acceptable abbreviation for units.
______

ANS: F PTS: 1 MSC: General

4. Milliequivalent is a unit used to measure the ionic activity of a medication.
_______

ANS: T PTS: 1 MSC: General

5. The household system expresses values using roman numerals and Arabic numbers.
______

ANS: F PTS: 1 MSC: General

Leave a Reply