Chapter 09: Additional Conversions Useful in the Health Care Setting Nursing School Test Banks

Chapter 09: Additional Conversions Useful in the Health Care Setting

MULTIPLE CHOICE

1. In international time, 4:08 PM is:
a. 0408 hours. c. 1608 hours.
b. 1508 hours. d. 1708 hours.
ANS: C PTS: 1 MSC: General

2. In traditional time, 0518 is:
a. 5:18 AM. b. 5:18 PM.
ANS: A PTS: 1 MSC: General

COMPLETION

1. Directions: Write the equivalent indicated.
1 kg = _____ lb

ANS: 2.2

PTS: 1 MSC: General

2. Directions: Write the equivalent indicated.
1 cm = _____ mm

ANS: 10

PTS: 1 MSC: General

3. Directions: Write the equivalent indicated.
1 inch = _____ cm

ANS: 2.5

PTS: 1 MSC: General

4. Directions: Write the equivalent indicated.
16 oz = _____ lb

ANS: 1

PTS: 1 MSC: General

5. Directions: Write the equivalent indicated.
40.5 cm ______ mm

ANS: 405 mm

PTS: 1 MSC: General

6. Directions: Convert the following temperature as indicated.
18 C = _____ F

ANS: 64.4

PTS: 1 MSC: General

7. Directions: Convert the following temperature as indicated.
39 C = _____ F

ANS: 102.2

PTS: 1 MSC: General

8. Directions: Convert the following temperature as indicated.
102 F = _____ C

ANS: 38.9

PTS: 1 MSC: General

9. Directions: Convert the following temperature as indicated.
212 F = _____ C

ANS: 100

PTS: 1 MSC: General

10. Directions: Convert the following temperature as indicated.
Store medication within a temperature range of 36 F and 41 F. ______ C

ANS: 2.2 C and 5 C

PTS: 1 MSC: General

11. Directions: Convert the following temperature as indicated.
12.8 C = _____ F

ANS: 55 F

PTS: 1 MSC: General

12. Directions: Convert the following temperature as indicated.
82.8 F = ______ C

ANS: 28.2 C

PTS: 1 MSC: General

13. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.
8 lb, 12.2 oz = _____ kg

ANS: 4

PTS: 1 MSC: General

14. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.

9 lb, 9 oz = _____ kg

ANS: 4.4

PTS: 1 MSC: General

15. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.

134 lb = _____ kg

ANS: 60.9

PTS: 1 MSC: General

16. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.

6.4 lb = _____ kg

ANS: 2.9

PTS: 1 MSC: General

17. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.

7.6 kg = _____ lb

ANS: 16.7

PTS: 1 MSC: General

18. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.

63 kg = _____ lb

ANS: 138.6

PTS: 1 MSC: General

19. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.

18 lb, 12 oz = _____ kg

ANS: 8.5

PTS: 1 MSC: General

20. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.

41 lb, 2 oz = _____ kg

ANS: 18.7

PTS: 1 MSC: General

21. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.

14 lb, 4 oz = _____ kg

ANS: 6.5

PTS: 1 MSC: General

22. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.

39 3/4 lb = _____ kg

ANS: 18.1

PTS: 1 MSC: General

23. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.

82 1/2 lb = _____ kg

ANS: 37.5

PTS: 1 MSC: General

24. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.
20.8 kg = _____ lb

ANS: 45.8

PTS: 1 MSC: General

25. Directions: Convert the following weight as indicated. Round weight to the nearest tenth.
43.5 kg = _____ lb

ANS: 95.7

PTS: 1 MSC: General

26. Directions: Convert as indicated.
34 mm = _____ cm

ANS: 3.4

PTS: 1 MSC: General

27. Directions: Convert as indicated.
16.2 in = _____ cm

ANS: 40.5

PTS: 1 MSC: General

28. Directions: Convert as indicated.
27 cm = _____ in

ANS: 10.8

PTS: 1 MSC: General

29. A clients rash measures 5 cm 4 cm. How much does this measure in inches? _____ in

ANS: 2 1.6

PTS: 1 MSC: General

30. A wound measures 4.2 cm in length. How many mm is this? _____ mm

ANS: 42

PTS: 1 MSC: General

31. An IV started at 3:10 AM is to be completed in 12 hr 30 min. Determine the completion time (traditional time). _____

ANS: 3:40 PM

PTS: 1 MSC: General

32. An IV started at 0550 is to be completed in 5 hr 10 min. Determine the completion time (international time). _____

ANS: 1100

PTS: 1 MSC: General

33. A client is to take a medication every 6 hours. The first dose is 6:30 AM. What time will the client take the next two doses?
a. Traditional time _________________
b. International time ________________

ANS: a. 12:30 PM, 6:30 PM; b. 1230, 1830

PTS: 1 MSC: General

34. Directions: Convert the following time to international time.
2:35 AM _________________

ANS: 0235

PTS: 1 MSC: General

35. Directions: Convert the following time to international time.
10:19 PM _________________

ANS: 2219

PTS: 1 MSC: General

36. Directions: Convert the following time to international time.
12:19 AM ________________

ANS: 0019

PTS: 1 MSC: General

37. Directions: Convert the following time to traditional time.
2146 ___________

ANS: 9:46 PM

PTS: 1 MSC: General

38. Directions: Convert the following times to traditional time.
2359 _____________

ANS: 11:59 PM

PTS: 1 MSC: General

Leave a Reply