Chapter 09- Continuity of Care Nursing School Test Banks

 

1.

Which of the following phrases best describes continuity of care?

A)

focusing on acute care in the hospital

B)

serving the needs of children

C)

facilitating transition between settings

D)

providing single-episode care services

2.

Which of the following roles of the nurse are most important in providing continuity of care to patients? Select all that apply.

A)

teacher

B)

collaborator

C)

mentor

D)

advocate

E)

role model

F)

researcher

3.

A focus of healthcare today is community-based care. What is community-based care?

A)

care provided to patients within a defined geographic area

B)

a focus on providing appropriate care for mental health

C)

a focus on the health of the community

D)

an emphasis on population-based care

4.

Which of the following is a result of the effect of increasing healthcare costs on hospital admissions?

A)

decreased length of hospital stay

B)

decreased number of surgeries

C)

increased hospital admissions

D)

fewer surgeries in ambulatory centers

5.

Which of the following nursing diagnoses would be appropriate for almost all patients entering a healthcare setting?

A)

Impaired Elimination

B)

Dysfunctional Grieving

C)

Fatigue

D)

Anxiety

6.

A nurse is admitting an older woman (Grace Staples) to a long-term care facility. How should the nurse address the woman?

A)

We will just call you Grace while you live here. Okay?

B)

I know you have lots of grandchildren, Grandma.

C)

What name do you want us to use for you?

D)

I think you will enjoy living here, Sweetie.

7.

How can a nurse best provide care to patients whose cultural and religious backgrounds are different from the nurses?

A)

ignore differences and treat everyone the same

B)

respect values and beliefs even if they differ from the nurses beliefs

C)

convince patients to change to the nurses beliefs

D)

refuse to care for patients with different beliefs

8.

A nurse is admitting a patient to the hospital for surgery. Which of the following pieces of information must be obtained from the patient? Select all that apply.

A)

address

B)

date of birth

C)

admitting physician

D)

symptoms experienced

E)

Immunizations

F)

religious preference

G)

admitting diagnosis

9.

Which of the following is the major goal of ambulatory care facilities?

A)

to save money by not paying hospital rates

B)

to provide care to patients capable of self-care at home

C)

to perform major surgery in a community setting

D)

to perform tests prior to being admitted to the hospital

10.

A nurse is preparing a room for a new patient. Which of the following is an accepted guideline for this activity? Select all that apply.

A)

Position the bed in the highest position for ambulatory patients.

B)

Open the bed by folding back the top linens.

C)

Assemble routine equipment and supplies.

D)

Provide a hospital gown to be worn by the patient at all times.

E)

If lab work has not been done, provide a container for a clean urine specimen.

F)

Adjust the temperature to 65F and turn off overhead lights.

11.

According to established standards, what healthcare provider should conduct a holistic assessment for all patients admitted to the hospital?

A)

physician

B)

admission clerk

C)

licensed practical nurse

D)

registered nurse

12.

Regardless of the type of ambulatory care facility, what need is common to all patients cared for?

A)

referrals

B)

teaching

C)

advocacy

D)

surgery

13.

What information does HIPAA mandate be given to patients upon admission to a healthcare facility?

A)

what type of insurance is necessary for care

B)

who will be providing different types of care

C)

what different levels of care are provided

D)

how health information will be used

14.

Which healthcare provider is responsible for ensuring the room is prepared for admission and the patient is welcomed?

A)

nursing assistant

B)

admitting room clerk

C)

social worker

D)

nurse

15.

A patient has suddenly become very ill, and a nurse is transferring him to the intensive care unit (ICU). How does the nurse provide information to ensure continuity of care?

A)

by giving a verbal report to nurses in the ICU

B)

by ensuring that the chart and all belongings are moved

C)

by delegating a nursing assistant to provide information

D)

by asking the family to provide the information

16.

A patient is being transferred from a hospital to a long-term care facility. What will happen to the patients medical record (chart)?

A)

It goes with the patient to the facility.

B)

It remains in the hospital records.

C)

It is shredded by special personnel.

D)

The original and a copy go with the patient.

17.

What is the rationale for conducting discharge planning?

A)

to ensure the best possible care in the acute care setting

B)

to provide a means of documenting nursing care

C)

to enlist family members in providing home care

D)

to ensure patient and family needs are met consistently

18.

At what point during hospital-based care does planning for discharge begin?

A)

on admission to the hospital

B)

after the patient is settled in a room

C)

immediately before discharge

D)

after leaving the hospital

19.

Which of the following patients would not be discharged to be cared for by the family?

A)

a patient who needs sterile dressings changed

B)

a patient with a feeding tube in place

C)

a patient receiving IV medications

D)

a patient who lacks knowledge of the treatment plan

20.

A nurse, preparing for a patients discharge after surgery, is teaching the patients wife to change the dressing. How can the nurse be certain the wife knows the procedure?

A)

Tell the wife exactly how to do it.

B)

Give the wife information about supplies.

C)

Have the wife demonstrate the procedure.

D)

Ask another nurse to reinforce teaching.

21.

What is required of a patient who leaves the hospital against medical advice (AMA)?

A)

nothing, the hospital has no legal concerns

B)

full reimbursement of any medical expenses

C)

providing contact phone numbers if needed

D)

signing a form releasing legal responsibility

Answer Key

1.

C

2.

A, B, D

3.

A

4.

A

5.

D

6.

C

7.

B

8.

A, B, C, F, G

9.

B

10.

B, C, E

11.

D

12.

B

13.

D

14.

D

15.

A

16.

B

17.

D

18.

A

19.

D

20.

C

21.

D

Page 1

Leave a Reply