Chapter 10- Home Healthcare Nursing School Test Banks

 

1.

Which of the following statements about the history of home healthcare nursing is most accurate?

A)

Home healthcare nursing is a new area of nursing care.

B)

There is little evidence of home healthcare nursing before 1995.

C)

The predicted trend is that the demand for home healthcare will decrease.

D)

Nursing is coming full circle and moving back to the home

2.

Which of the following statements accurately describes an aspect of home healthcare?

A)

Home healthcare is illness care provided at home.

B)

Home healthcare is setting up a hospital in the home.

C)

Home healthcare is designed for people with chronic, not acute illness.

D)

Home healthcare is provided for people of all ages in various settings.

3.

A home healthcare agency providing care in a local community is supported by the United Way and local donations. What type of agency is this?

A)

voluntary

B)

public

C)

proprietary

D)

institution-based

4.

Why would a home healthcare agency choose to be certified by Medicare?

A)

to remain open and offer services

B)

to ensure that all available services can be provided

C)

to receive reimbursement for Medicare-covered services

D)

to be able to admit patients without a physicians order

5.

Which of the following interventions would be performed by the occupational therapist as a member of the home healthcare team? Select all that apply.

A)

Evaluate the patients functional level.

B)

Provide muscle-strengthening exercises.

C)

Teach patient and family to promote self-care in ADLs.

D)

Provide assistance with securing needed equipment.

E)

Implement the plan of care designed by the nurse.

F)

Conduct research to ensure cost-effectiveness of care plan.

6.

Which of the following home healthcare skills are considered skilled professional/paraprofessional services? Select all that apply.

A)

nursing care

B)

ventilator management

C)

physical therapy

D)

homemaking/housekeeping

E)

live-in services

F)

pain management

7.

A home healthcare nurse is caring for Louis, an 82-year-old patient with end-stage lung cancer who is on a ventilator. The primary caregiver is the 75-year-old wife of the patient. Which of the following questions would best assess the familys decision about end-of-life care for this patient?

A)

Where do you see yourself and your family in 5 years?

B)

What are your goals for spending your remaining time?

C)

How does being on a ventilator support your goals for healthcare?

D)

What services do you need that are not currently being provided?

8.

In addition to a physicians order, what is one of the eligibility requirements for Medicare-covered home healthcare?

A)

The patient must have transportation to the physicians office.

B)

The family must be willing to meet healthcare needs.

C)

The patient must be essentially homebound.

D)

The patient must be able to leave the home unassisted.

9.

Which of the following home healthcare services is reimbursed by Medicare?

A)

150 home visits following a hospital stay

B)

a visit to teach a patient how to change a sterile dressing

C)

assessment of a chronic pre-existing illness

D)

a visit from a social worker to discuss socioeconomic needs

10.

Following the death of a hospice patient, the nurse continues to care for the family. What is this type of care called?

A)

family-centered care

B)

palliative care

C)

bereavement care

D)

after-death care

11.

Which of the following statements accurately describe an element of hospice care in the United States? Select all that apply.

A)

Most services and care are reimbursed by a Medicare hospice benefit.

B)

Services are reimbursed by Medicare for an initial 90-day period followed by subsequent periods as needed.

C)

Most hospice users have care episodes of more than 6 months, but the number of short hospice episodes is increasing.

D)

Hospice services usually begin when the patient has 1 year or less to live.

E)

Hospice services end with the family 1 year after the death of the patient.

F)

Palliative care is a related area of care that has evolved out of the hospice experience.

12.

What is the goal of nurses who provide home healthcare?

A)

helping patients achieve maximum independence and health

B)

collaborating with other healthcare providers and services

C)

minimizing the manifestations of disease processes

D)

encouraging patients dependence on family members

13.

Which of the following healthcare professionals prescribes home care and certifies the plan of care for the patient?

A)

social worker

B)

discharge nurse

C)

home healthcare nurse

D)

physician

14.

What is one essential difference between care of the patient in the hospital and care of the patient in the home?

A)

Hospitalized patients follow the hospitals routine and schedule.

B)

Hospitalized patients rarely need referrals or teaching.

C)

Home care patients are more dependent on the nurse.

D)

The nurse adapts care to the patients schedule and customs.

15.

Although all of the following is important, what two components of nursing care are identified by home healthcare nurses as most important when caring for patients in the home?

A)

computer knowledge, cultural diversity

B)

physical assessment, infection control

C)

communications, technical skills

D)

documentation, problem solving

16.

A patient is having problems with insurance reimbursement. The home healthcare nurse discusses the patients need for home health services with the insurance company. What role is the nurse demonstrating?

A)

direct care provider

B)

coordinator of services

C)

educator

D)

advocate

17.

Which one of the following roles of the home healthcare nurse illustrates the role of coordinator of services?

A)

providing certification for home care

B)

providing direct physical care to the patient

C)

providing information about community resources

D)

teaching wound care to the patient and caregiver

18.

An infant who is on a ventilator is being cared for at home by her parents. What must the nurse know about the parents and care of the infant?

A)

Family members may be taught any skill that they are able and willing to perform.

B)

Only trained professionals can perform skills such as ventilator care.

C)

The nurse will need to make a referral to secure more advanced skills.

D)

The infant should be sent back to the acute care setting for care.

19.

Which of the following is recommended to ensure safety for the home healthcare nurse?

A)

traveling with another nurse

B)

carrying a cellular phone

C)

talking to family members

D)

refusing assignments

20.

What must a nurse do before altering the arrangement of furniture in the home to facilitate care?

A)

Nothing; the nurse may move the furniture if needed.

B)

Document the need to move the furniture.

C)

Tell the patient that the furniture has to be moved.

D)

Ask the patients permission to move the furniture.

21.

What technique should the nurse use to implement infection control in the home?

A)

Avoid touching any object in the home, including door knobs.

B)

Practice hand hygiene when beginning and ending the home visit.

C)

Wear gloves at all times when in the home or traveling in the car.

D)

Take prescribed antibiotics on a regular basis on working days.

22.

Which of the following are examples of nursing actions performed in the entry phase of the home visit? Select all that apply.

A)

developing rapport

B)

making assessments

C)

evaluating safety issues

D)

gathering supplies

E)

collecting patient information

F)

establishing desired outcomes

23.

A nurse visiting a patient at home follows guidelines for infection control when treating the patient. Which of the following are recommended guidelines to prevent the spread of infection in the home setting? Select all that apply.

A)

wearing gloves when contacting body fluids

B)

using standard precautions during home care visits

C)

performing hand hygiene after reaching into the bag for supplies

D)

using sterile technique when reaching into the bag for supplies

E)

placing the bag on a liner before setting it down in the patients home

F)

cleaning any equipment removed from the bag before returning it to the bag

24.

What must the nurse include in the home visit progress notes to meet reimbursement requirements?

A)

the nursing diagnoses established for the plan of care

B)

findings from the health history and physical assessment

C)

verbal reports from the caregiver about competence

D)

indications that care requires professional nursing care

Answer Key

1.

D

2.

D

3.

A

4.

C

5.

A, C

6.

A, C

7.

C

8.

C

9.

B

10.

C

11.

A, B, E, F

12.

A

13.

D

14.

D

15.

B

16.

D

17.

C

18.

A

19.

B

20.

D

21.

B

22.

A, B, F

23.

A, B, E, F

24.

D

Page 1

Leave a Reply