Chapter 10 Nursing School Test Banks

 

1.

Recently a 40-year-old woman has become interested in alternative therapy as a means to maintain and enhance her state of health. However, she has developed hypertension and will be prescribed an antihypertensive agent. The nurses health history reveals that the patient eats a balanced diet, swims regularly, and occasionally takes an over-the-counter medication for allergies. A priority assessment for the nurse will be to determine:

A)

The amount of dietary fiber in the patients diet

B)

How much exercise the patient gets daily

C)

If the patient is taking any nutritional supplements

D)

If the patient is taking herbal or botanical medications regularly

2.

A 70-year-old woman is starting on an acidic drug. The nurse is aware that food and nutrient intake can affect drug excretion by changing the urinary pH. About which of the following will the nurse question the patient concerning her diet?

A)

The intake of sodium

B)

The amount of meat and vegetables

C)

The use of grapefruit

D)

The intake of foods high in protein

3.

During a clinic visit, a patient complains of having frequent muscle cramps in her legs. The nurses assessment reveals that the patient has been taking over-the-counter laxatives for the past 7 years. The nurse informed the patient that prolonged use of laxatives:

A)

May cause nutrient deficiencies

B)

May counter the therapeutic effect of other drugs

C)

Causes acidic urine and urinary tract infections

D)

Inhibits biotransformation of drugs

4.

A patient is in the advanced stages of atherosclerotic vascular disease and has diabetes mellitus. The nurse will advise him to include which of the following in his diet?

A)

Amino acids

B)

Vitamins

C)

Complex carbohydrates

D)

Trace elements

5.

A 36-year-old man is frail and emaciated and often faints due to weakness. He has a history of movement disorder and has been prescribed appropriate drugs to treat it. A priority nursing assessment will be to question him concerning his:

A)

Professional life

B)

Marriage and sex life

C)

Nutritional intake

D)

Mental and emotional well-being

6.

A nurse is evaluating a patient who is receiving the antituberculosis drug, isoniazid. The nurse should be careful to assess for:

A)

A vitamin B6 deficiency

B)

A folic acid deficiency

C)

The use of bulk-producing laxatives

D)

Changes in serum potassium levels

7.

A nurse is talking to an 18-year-old patient who has had a seizure disorder since she was 10 years old and is taking phenytoin (Dilantin). The nurse suggests that she take which of the following?

A)

A potassium supplement

B)

An iron supplement

C)

Folic acid

D)

Vitamin C

8.

A 79-year-old patient in a long-term care facility is to receive an intravenous fat emulsion. Which of the following lab values would be a priority for the nurse to assess before administration?

A)

Blood glucose levels

B)

Serum potassium levels

C)

Serum sodium levels

D)

Triglyceride levels

9.

A nurse is counseling a 55-year-old woman who is going through menopause. When discussing the prevention of osteoporosis, the nurse will encourage the patient to consume:

A)

200 mg of potassium daily

B)

400 mg of magnesium daily

C)

1,000 mg of sodium daily

D)

1,500 mg of calcium daily

10.

A patient has taken an overdose of vitamin/mineral supplement containing magnesium. The nurse will be sure to assess:

A)

Blood pressure

B)

Body temperature

C)

Fluid intake

D)

Skin changes

Answer Key

1.

D

2.

B

3.

A

4.

C

5.

C

6.

A

7.

C

8.

D

9.

D

10.

A

Page 1

Leave a Reply