Chapter 11 Nursing School Test Banks

 

1.

A patient is taking an antibiotic that is known to cause photosensitivity in some patients. Which of the following nursing measures would ensure the comfort of this patient and hopefully avoid serious adverse effects?

A)

Avoiding the use of aspirin and other over-the-counter pain products

B)

Getting a wig or other head cover to avoid heat loss

C)

Avoiding exposure to sunlight or using a sunscreen and protective clothing if exposure is inevitable

D)

Providing frequent rest periods in a dark room

2.

A patient with rheumatoid arthritis has been diagnosed with hypertension and has been prescribed an antihypertensive drug. In order to prevent the adverse effects of orthostatic hypotension, the nurse will instruct the patient to avoid:

A)

Meals high in proteins

B)

Spas and/or hot tubs

C)

Walking more than 1 mile a day

D)

Large crowds

3.

A nurse is working in an outpatient unit. She has been assigned to administer intramuscular gold salts to a patient. Prior to the administration of the drug, the nurse will notify the:

A)

Doctor so he or she can be present during the drug administration

B)

Lab to draw blood for a complete blood count and obtain a urine sample for urinalysis

C)

Dietary department so that the patients lunch is held until after the drug administration

D)

Social worker so he or she can plan a visit before the patient is discharged

4.

A patient has been prescribed a drug that can be self-administered at home. Which of the following would be the most important information for the nurse to relate to the patient concerning self-administration of a drug?

A)

Where to purchase the medication

B)

The cost of the drug

C)

The therapeutic effects and possible adverse effects

D)

The pharmacokinetics of the drug

5.

When educating a patient concerning how the environment affects safe drug administration, the nurse will include the importance of:

A)

Rapport between the patient and the health care provider

B)

A well-balanced life including work and family

C)

Avoiding bad habits

D)

The proper methods to discard used medications

6.

A home health nurse has thoroughly evaluated the home environment of a patient who will continue receiving a narcotic analgesic at home after discharge from the hospital. The nurse was very concerned when she found:

A)

A lack of air conditioning in the home

B)

A lack of cleanliness in the kitchen

C)

Loose rugs on the floor throughout the house

D)

No washer or dryer

7.

A nurse has just completed a medication history on a newly admitted patient. In order to complete medication reconciliation for this patient the nurse will:

A)

Determine the best pharmacy for the patient to buy his medications

B)

Compare the medications ordered by the health care provider with the list of medications obtained from the patient and communicate discrepancies to the health care provider

C)

Provide instructions pertaining to each medication the patient is currently taking and then add the medications ordered during the hospitalization

D)

Explain to the patient the pharmacokinetics of each drug he will be taking in the hospital

8.

A patient with multiple injuries from a motor vehicle accident was recently moved into a semi-private room in an acute rehabilitative unit (ARU) away from the main campus of the hospital. Three days after the move, the patient developed a cardiac complication and was in need of intravenous medications and cardiac monitoring. In order for the patient to receive the care that he needs the nurse will:

A)

Move the patient into a private room in the ARU and begin the intravenous medications and cardiac monitoring.

B)

Ask the family to provide a private nurse to administer the IV medications and monitor cardiac function.

C)

Prepare for the patient to be transferred into the acute care hospital.

D)

Start intravenous fluids and connect the patient to the cardiac monitor in the patients room.

9.

A patient is in the clinic after a week of skiing in the mountains. He reports that his prescribed medication for a chronic condition does not seem to be working. The nurse will inform the patient that environmental factors can render some drugs ineffective. The nurse will likely discuss which of the following topics with the patient?

A)

High altitude and stress

B)

Moisture in the air and increased drug clearance

C)

Cloudy weather and sun exposure

D)

Cold weather and low drug absorption

10.

A nurse has cared for a patient who is being discharged later today. The patient will begin three new medications as part of her treatment plan. The primary role of the nurse in regard to the patients drug therapy will be to:

A)

Refer the patient to a social worker who will help her purchase the medications

B)

Consult with several pharmacists to determine the cost of each drug

C)

Educate the patient concerning the medications

D)

Consult with the physician concerning choice of medications for the patient

Answer Key

1.

C

2.

B

3.

B

4.

C

5.

D

6.

C

7.

B

8.

C

9.

A

10.

C

Page 1

Leave a Reply