Chapter 12 Nursing School Test Banks

 

1.

A new immigrant to the United States comes to the clinic. She reports living in a crowded, poor urban area. Considering her residence and immigration status, which of the following should the nurse screen for?

A)

Tuberculosis

B)

Malaria

C)

Diabetes

D)

Hypertension

2.

A traditional Middle Eastern man has type 2 diabetes and is being seen in a primary care clinic with his wife. The nurse would like to provide culturally sensitive education regarding the time of administration of his medication and what he is permitted to eat. The nurse should be careful to:

A)

Direct the conversation to the patient regarding his illness

B)

Educate the patients wife about his illness

C)

Inform the patients employer about his illness

D)

Inform the patients medical insurance provider about his illness

3.

A nurse is assigned to a Caucasian patient who has a phenotype in which the CYP2D6 gene is duplicated. In order to plan appropriate care with regard to drug therapy, the nurse is aware that the patient would:

A)

Exhibit no change in metabolic activity through the CYP2D6 pathway

B)

Metabolize drugs poorly through the CYP2D6 pathway

C)

Exhibit reduced CYP2D6 activity

D)

Exhibit ultra-rapid metabolism through the CYP2D6 pathway

4.

A nurse is caring for a 46-year-old Chinese man who is living in the United States and has bipolar disorder. The physician has prescribed lithium carbonate (Eskalith) to treat the disorder. The nurse is aware that the lithium dose will likely be given in a:

A)

Higher-than-normal dose

B)

Lower-than-normal dose

C)

Childs dose

D)

Weight-based protocol dose

5.

A nurse is caring for a middle-aged man of Navajo Indian origin who has type 2 diabetes and who is living a traditional Navajo lifestyle. The nurse will be sure to discuss the adverse effects of drug therapy with which of the following family members?

A)

The patients father

B)

The patients spouse

C)

The patients grandmother

D)

The patients grandfather

6.

A 32- year-old African female who has just arrived in the United States is suffering from hypertension. She has come to the clinic for an office visit and states she has always used traditional healing preparations when ill. In discussing her new antihypertensive drug, the nurse will assess her use of:

A)

Analgesics

B)

Diuretics

C)

Ginseng

D)

Antidepressants

7.

A Spanish woman is hospitalized for complications of type 1 diabetes. The nurse speaks only English; the patient understands only Spanish. The patient is being discharged from the hospital, and the nurse needs to provide education related to her diabetes. However, the discharge instructions are in English. The nurse should use:

A)

Body language to educate her and then give her the discharge instructions

B)

An interpreter to educate her and then give her the English version of the discharge instructions so she can begin to learn the language

C)

A translator to translate the materials and give them to her

D)

An interpreter to review the discharge instructions with the patient and then give her the printed material translated into Spanish

8.

A 46-year-old white American has been prescribed a drug that binds to acid glycoproteins. The nurse understands that white Americans usually receive:

A)

A higher-than-normal dose of drugs that bind to acid glycoproteins

B)

A lower-than-normal dose of drugs that bind to acid glycoproteins

C)

The recommended normal dose of drugs that bind to acid glycoproteins

D)

One half the recommended dose of drugs that bind to acid glycoproteins

9.

A nurse is admitting a Mexican woman to the hospital who cannot speak or understand English. The patient is alone, and there is no interpreter available. When trying to communicate with the patient the nurse will:

A)

Speak loudly

B)

Exaggerate her mouth movements

C)

Use nonverbal language

D)

Speak fast

10.

A Native American man is scheduled to have heart surgery. The tribal chief has requested that the tribes medicine man perform a ritual before the patient goes to surgery. The nurses response to this request should be:

A)

Im sorry, but that will not be possible.

B)

I will need to inform the doctor and see if he will allow this.

C)

As long as the ritual does not interfere with the patients preoperative care, it will be okay.

D)

I dont think that will help, but you have the right to perform the ritual.

Answer Key

1.

A

2.

A

3.

D

4.

B

5.

C

6.

C

7.

D

8.

A

9.

C

10.

C

Page 1

Leave a Reply