Chapter 14: Medications and Calculations Nursing School Test Banks

Chapter 14: Medications and Calculations
Test Bank

OTHER

1. Order: trihexyphenidyl hydrochloride (Artane) 6 mg, PO, twice daily
Available:

How many tablet(s) will the patient receive on a daily basis?

ANS:
6

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

2. Order: allopurinol (Zyloprim) 150 mg, PO, q.i.d.
Available:

a. How many tablet(s) will be given per dose?
b. How many mg will the patient receive per day?

ANS:
a. tablet
b. 600 (150 4)

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

3. Order: doxycycline hyclate (Vibra-Tabs) 100 mg, PO, first day q12h; then100 mg, PO, daily
Available:

a. How many tablet(s) will the patient receive the first day?
b. How many tablet(s) will the patient receive daily after the first day?

ANS:
a. 2
b. 1

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

4. Order: Augmentin 500 mg, PO, q8h
Available:

How many tablet(s) will be given per dose?

ANS:
2

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

5. Order: erythromycin 350 mg, PO, q8h.
Available: erythromycin estolate 250 mg/5 mL
How many mL will be given per dose?

ANS:
7

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

6. Order: Mycostatin U 300,000, PO, q.i.d. (swish and swallow)
Available: Mycostatin 100,000 units per mL

How many mL will be given?

ANS:
3

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

7. Order: Norvir 600 mg, PO, b.i.d.
Available:
a. How many milliliters (mL) will the patient receive per dose?
b. How many milligrams (mg) will the patient receive per day?

ANS:
a. 7.5 or 7
b. 1200

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

8. Order: methenamine mandelate 500 mg, PO, q.i.d.
Available:

How many tablet(s) will be given per dose?

ANS:
1

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

9. Order: cefadroxil (Duricef) 0.4 g, PO, q12h
Available:

How many mL will be given per dose?

ANS:
8

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

10. Order: Serzone (nefazodone hydrochloride), PO: Day 1, 200 mg in two divided doses; Day 2, 100 mg in two divided doses; may increase to 100 mg, b.i.d.
Available:

a. How many tablets will the patient receive on Day 1?
b. How many tablets will the patient receive per dose when ordered 100 mg in 2 divided doses?
c. How many tablets will the patient receive per dose when increased to 100 mg, b.i.d.?

ANS:
a. 4
b. 1
c. 2

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

11. Order: amoxicillin (Amoxil) 300 mg, PO, q8h
Available:

a. How many mL will the patient receive per dose?
b. How many mg will the patient receive per day?
c. How many mL will the patient receive per day?

ANS:
a. 7.5 or 7
b. 900
c. 22.5 or 22

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

12. Order: Thorazine 10 mg, IM (deep), STAT
Available:

How many mL will be given?

ANS:
0.4

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Pages 180-183
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

13. Order: Compazine 7.5 mg, IM (deep), q.i.d., PRN
Available:

How many mL will be given per dose?

ANS:
1.5 or 1

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Pages 180-183
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

14. Order: loxapine (Loxitane) 75 mg, IM, daily
Available:

How many milliliters (mL) will the patient receive?

ANS:
1.5 or 1

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Pages 180-183
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

15. Order: midazolam (Versed) 3 mg, IM, STAT
Available: Versed 10 mg/2 mL
How many mL will be given?

ANS:
0.6

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Pages 180-183
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

16. Order: 1000 mL of lactated Ringers (LR) solution to be administered in 6 hours
Available: 1 L LR Macrodrip set labeled 10 gtt/mL

a. How many mL of LR will be infused in 1 hour?
b. How many drops per minute (gtt/min) will the patient receive?

ANS:
a. 167 (1000 mL 6 = 166.6 = 167 mL)
b. 28 ([167 10 gtt] 60 min = 27.8 or 28 gtt/min)

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Pages 190-191
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

17. Order: aminocaproic acid 4 g in 250 mL D5W to infuse in 1 hour
Set: secondary set labeled 15 gtt/min
Available:

a. How many mL of aminocaproic acid will be mixed in 250 mL of D5W?
b. How many gtt/min will the patient receive?

ANS:
a. 16
b. 63

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Pages 190-191
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

18. Order: cefuroxime axetil (Ceftin) 200 mg, PO, b.i.d.
Available: Ceftin 250 mg/5 mL
How many mL will the patient receive per dose?

ANS:
4

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

19. Order: digoxin (Lanoxin), PO, 62.5 mcg, daily
Available: Lanoxin 0.125-mg tablets
How many mg will the patient receive per day?

ANS:
0.0625

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

20. Order: trimethoprim-sulfamethoxazole (Bactrim) 160/800 mg, PO, b.i.d.
Available: Bactrim 80/400-mg tablets
How many tablets will be given per dose?

ANS:
2

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

21. Order: amoxicillin (Amoxil) 300 mg, PO, b.i.d.
Available: Amoxil 400 mg/5 mL
How many mL will be given per dose?

ANS:
3.75

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

22. Order: levetiracetam (Keppra), PO, 20 mg/kg/day, divided b.i.d.
Available: Keppra 100 mg/mL
Patient weight: 20 kg
How many mL will the patient receive per dose?

ANS:
2

DIF: COGNITIVE LEVEL: Applying (Application) REF: Page 167
TOP: NURSING PROCESS: Nursing Intervention
MSC: NCLEX: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

One comment

Leave a Reply