Chapter 14 Nursing School Test Banks

 

1.

A 47-year-old woman has been diagnosed with open-angle glaucoma. Pilocarpine drops are prescribed. The nurses assessment reveals that the patient has worn soft contact lenses for 15 years. The nurse will instruct the patient to:

A)

Apply the contact lenses and wait 5 minutes before applying the drops.

B)

Remove the contact lenses before applying the drops.

C)

Apply the drops directly on the contact lenses.

D)

Stop wearing the contact lenses during the pilocarpine therapy.

2.

A patient is being discharged from the hospital and will be taking dicyclomine (Bentyl) for irritable bowel syndrome. The nurse will instruct the patient to take the medication:

A)

Once in the morning and once at night

B)

Before bedtime

C)

Thirty minutes before meals and at bedtime

D)

At noon only

3.

A patient is taking flavoxate hydrochloride (Urispas) to help control an overactive bladder. On a follow-up visit to the clinic, the nurse will question the patient about which of the following?

A)

Chronic diarrhea

B)

Dental hygiene practices

C)

Headaches

D)

Diet

4.

A nurse is working in a womens hospital where she is caring for a new mother who is experiencing postpartum urinary retention. Bethanechol (Urecholine) has been ordered. The nurse will observe for which of the following?

A)

Bradycardia

B)

Hypertension

C)

Hypotension

D)

Decreased salivation

5.

A patient who is going on a cruise is concerned about motion sickness and sees his physician, who prescribes scopolamine. The nurse informs the patient that using scopolamine may cause him to experience:

A)

Pupil constriction

B)

Tachycardia

C)

Diarrhea

D)

Urinary incontinence

6.

An anticholinergic drug is given to a 73-year-old man to treat his Parkinson disease. The man also has benign prostatic hyperplasia (BPH). The most important instruction the nurse can give to the patient with regard to his medication and medical diagnosis is to:

A)

Avoid a warm environment

B)

Avoid driving his car while taking the drug

C)

Call his doctor if he cannot urinate

D)

Take the drug with food to avoid gastrointestinal (GI) upset

7.

Which of the following would be an expected outcome in a patient who has been given atropine to cause mydriasis and cycloplegia?

A)

Constricted pupils and blurred vision

B)

Dilated pupils and improved vision

C)

Dilated pupils and blurred vision

D)

Dry eyes and constricted pupils

8.

A 4-year-old child is brought to the emergency department by her mother. The mother reports that the child has been vomiting, and the nurse notes that the childs face is flushed and she is diaphoretic. The mother thinks that the child may have swallowed carbachol drops. A diagnosis of cholinergic poisoning is made. Which of the following drugs would be administered?

A)

Acetylcholine

B)

Atropine

C)

Cevimeline

D)

Nicotine

9.

A 29-year-old man comes to the clinic requesting a scopolamine patch. His company is sponsoring a deep-sea fishing trip in 2 weeks and he is afraid that he will get sick. The medication is prescribed for him, and the nurses instructions concerning use of the patch will include which of the following?

A)

Do not clean the application area before applying the patch.

B)

When replacing the patch apply the new patch in the same area.

C)

The onset of action is 30 minutes.

D)

Shave the area before applying the patch.

10.

A 63-year-old patient has a confirmed diagnosis of Alzheimer disease. Memantine hydrochloride (Namenda) has been prescribed. Which of the following would be the appropriate dose for this patient?

A)

5 to 20 mg/day in divided doses

B)

25 mg once a day

C)

25 to 50 mg/day in divided doses

D)

100 mg once a day

Answer Key

1.

B

2.

C

3.

B

4.

B

5.

B

6.

C

7.

C

8.

B

9.

C

10.

A

Page 1

Leave a Reply