Chapter 15 Nursing School Test Banks

 

1.

A nurse is working on a presurgical floor and is assessing patients who will receive isoflurane as part of balanced anesthesia for surgery. For which of the following patients will the nurse plan for a longer recovery period and a greater incidence of adverse effects from isoflurane?

A)

A 32-year-old male with a history of drug abuse

B)

A 27-year-old female who weighs 298 pounds

C)

A 45-year-old male with a history of cigarette smoking and asthma

D)

A 53-year-old female with a history of alcohol abuse

2.

A 90- year-old frail, elderly woman has arrived at the emergency department with a broken hip and in acute respiratory distress. Succinylcholine will be used because of the need for rapid endotracheal intubation, and then the woman will be sent to surgery. Due to the womans frail condition, she is at risk for skin breakdown. Which of the following nursing diagnoses would be most appropriate?

A)

Impaired Spontaneous Ventilation

B)

Impaired Physical Mobility

C)

Fear

D)

Disturbed Sensory Perception

3.

A surgical nurse is documenting the different stages of anesthesia on a patients chart. Which stage will the nurse describe in documentation just before the surgeon makes the incision?

A)

Stage I

B)

Stage II

C)

Stage III

D)

Stage IV

4.

A nurse in the recovery room has been assigned to a patient who had an ocular surgical procedure and received isoflurane. The nurse will observe for which of the following during the recovery period?

A)

Urticaria and angioedema

B)

Facial flushing and hypotension

C)

Wheezing and bronchospasm

D)

Shivering and tremors

5.

A patient has been admitted to the ICU because of multiple traumas due to a motor vehicle accident. The physician has ordered propofol (Diprivan) to be used for maintenance of sedation. Before administration of propofol, a priority assessment by the nurse would be to check for a history of:

A)

Seizure disorders

B)

Low blood pressure

C)

Increased intraocular pressure

D)

Diabetic hyperlipidemia

6.

A surgical nurse is picking up a patient from the ICU for surgery and notes the recent use of theophylline in the patients chart. The nurse will question the use of which of the following drugs during surgery?

A)

Etomidate (Amidate)

B)

Thiopental (Pentothal)

C)

Ketamine (Ketalar)

D)

Remifentanil (Ultiva)

7.

A postsurgical patient is awake and extremely anxious while in the post anesthesia recovery unit. She states that my arms and legs feel like tree trunks and they are hard to move. She also states that my head feels fuzzy and the right words will not come out. Which of the following is the most appropriate nursing action for this patient?

A)

Provide analgesia medication for the discomfort.

B)

Stay with the patient as much as possible and provide reassurance.

C)

Provide fluids to increase her wakefulness.

D)

Encourage the patient to turn from side to side periodically.

8.

A nurse is caring for a 68-year-old woman who has just returned to her room after a gastroscopy. Prior to beginning the procedure, lidocaine was given to numb her throat. Which of the following is the priority nursing intervention?

A)

Check blood pressure and heart rate every 30 minutes for the next 12 hours.

B)

Ask the patient if she needs to urinate.

C)

Instruct the patient and family that she should not eat or drink for at least 1 hour.

D)

Allow the patient to ambulate only with assistance.

9.

A 71-year-old patient with a history of asthma and heart disease is receiving tubocurarine to prevent trauma during electroconvulsive therapy. The nurse will assess respiratory and cardiac status every:

A)

5 minutes

B)

10 minutes

C)

15 minutes

D)

30 minutes

10.

A patient is transferred to the recovery room after a 4-hour surgery. Balanced anesthesia was used to produce loss of consciousness, analgesia, and muscle relaxation. In order to help prevent aspiration, the nurse will:

A)

Assess the need for postoperative analgesia.

B)

Monitor the patients vital signs.

C)

Instruct the patient to turn, cough, and deep breathe.

D)

Position the patient in a side-lying position.

Answer Key

1.

B

2.

B

3.

C

4.

D

5.

A

6.

C

7.

B

8.

C

9.

C

10.

D

Page 1

Leave a Reply