Chapter 16 Nursing School Test Banks

 

1.

A patient has been prescribed methocarbamol (Robaxin) for fibromyalgia. The nurse has spent an hour educating the patient on the use of methocarbamol for muscle pain. Which of the following statements by the patient indicates that he has an understanding of at least one of the significant side effects of methocarbamol?

A)

My urine could be discolored while I take this drug.

B)

I should have lots of energy while taking this drug.

C)

I will probably have diarrhea while taking this drug.

D)

This drug will help my tension headaches.

2.

Which of the following patients would have the highest risk for hepatotoxicity from dantrolene (Dantrium)?

A)

A 32-year-old male who is taking an antipsychotic drug

B)

A 45-year-old female who is taking an antihypertensive agent

C)

A 57-year-old female who is on hormone replacement therapy

D)

A 70-year-old male who is taking a cardiac glycoside

3.

A 32-year-old female patient is taking tizanidine (Zanaflex) for spasticity related to her multiple sclerosis. The nurse will inform the patient and her husband that the adverse effect that poses the greatest safety risk to the patient is:

A)

Constipation

B)

Dry mouth

C)

Fatigue

D)

Hypotension

4.

A nurse is working with a 39-year-old patient who is experiencing muscle spasms associated with multiple sclerosis. The patient reports that she needs help with basic care and that her 15-year-old daughter has been helping bathe and dress her for a week. The patients physician has prescribed baclofen (Lioresal). The nurse and the patient agree that an appropriate goal related to helping her maintain her self-worth would be to:

A)

Experience relief of pain

B)

Experience improved motor function

C)

Increase self-care in activities of daily living

D)

Take her medication independently

5.

A patient has been experiencing muscle spasms in his neck from a four-wheeler accident. He is receiving 10 mg of cyclobenzaprine (Flexeril) PO t.i.d. The nurses teaching plan should include which of the following instructions?

A)

Take the medication with a small amount of water.

B)

Do not drive or operate heavy machinery for the first week.

C)

Increase the dosage if necessary.

D)

Stop the drug if dizziness occurs.

6.

A nurse is caring for a male patient who has a spinal cord injury due to a motorcycle accident. He has been taking dantrolene (Dantrium) for 2 weeks. The nurse will monitor which of the following?

A)

Prothrombin time and partial thromboplastin time

B)

Urine specific gravity

C)

Alanine aminotransferase and total bilirubin levels

D)

Follicle-stimulating hormone levels

7.

A nurse is assessing a patient who has come to the Emergency Department complaining of back spasms. The patient states that he is a recovering drug addict and does not want to take any drug that puts me at risk of becoming physically dependent. Which of the following medications would the nurse question, if ordered?

A)

Methocarbamol (Robaxin)

B)

Orphenadrine (Norflex)

C)

Cyclobenzaprine (Flexeril)

D)

Metaxalone (Skelaxin)

8.

A patient is taking gabapentin (Neurontin) for spasticity associated with multiple sclerosis. Which of the following should the nurse monitor?

A)

Hepatic function

B)

Cardiac function

C)

Respiratory function

D)

Renal function

9.

A nurse is instructing a patient who was recently diagnosed with multiple sclerosis about dantrolene (Dantrium). The patient is a 38-year-old-male and the foreman for a construction company. In order to minimize one important adverse effect of the drug, the nurse will give the patient which of the following instructions?

A)

Eat a high-protein diet.

B)

Decrease the dosage if any adverse effect is experienced.

C)

Wear appropriate clothing and sunscreen whenever he is in direct sunlight.

D)

Have a complete blood cell count done weekly.

10.

Which of the following would be the most important safety-related instruction for a nurse to give to a patient taking baclofen (Lioresal)?

A)

Do not walk or drive after taking the drug.

B)

Discontinue the use of alcohol.

C)

Learn to self-administer the drug.

D)

Take a laxative when needed.

Answer Key

1.

A

2.

C

3.

D

4.

C

5.

B

6.

C

7.

C

8.

D

9.

C

10.

B

Page 1

Leave a Reply