Chapter 17 Nursing School Test Banks

 

1.

A nurse is caring for a patient who has just been diagnosed with Parkinson disease. The patient does not understand how the medication ordered, carbidopa-levodopa, is going to help her condition. Which of the following is the correct response by the nurse?

A)

Carbidopa-levodopa will delay the loss of muscle strength and limb function for several months.

B)

This drug will change the immune processes in your body to help decrease the tissue damage.

C)

Carbidopa-levodopa increases the activity of dopamine in your body, which will decrease your symptoms.

D)

Your drug therapy will reduce excessive reflex activity causing your muscle spasms and will allow for muscle relaxation.

2.

A nurse is developing a care plan for a patient who has multiple sclerosis. An expected outcome for the patient who is receiving glatiramer would be a decrease in:

A)

Chest pain

B)

Fatigue

C)

Breathing difficulties

D)

Heart palpitations

3.

A patient has a diagnosis of Parkinson disease, and the physician will prescribe carbidopa-levodopa. Before drug therapy, a priority assessment would be:

A)

Open-angle glaucoma

B)

Closed-angle glaucoma

C)

Peptic ulcer disease

D)

Diabetes mellitus

4.

A physician has asked the nurse to educate the patient regarding diet. The patient has Parkinson disease and is taking carbidopa-levodopa. The nurse will assess the patients diet for:

A)

Apples and green leafy vegetables

B)

Oranges and corn

C)

Tomatoes and shrimp

D)

Bananas and chicken

5.

Constipation is a major problem in patients with amyotrophic lateral sclerosis (ALS). The nurse will educate the patient and family to:

A)

Choose a laxative at the local drug store

B)

Use prune juice only

C)

Consult their physician before purchasing a laxative

D)

Walk at least 2 miles a day

6.

A nurse has been invited to speak to a support group for persons with movement disorders and their families. Which of the following statements by the nurse addresses the chronic nature of the disease and the drug therapy to treat it?

A)

Drug therapy can consist of one or more drugs to enhance quality of life.

B)

Drugs do not cure these disorders; they are only palliative.

C)

Drugs to treat these disorders can be given to people of Chinese/Filipino descent.

D)

Drugs used to treat these disorders always pose a risk of severe liver and kidney dysfunction.

7.

A nurse has been assigned to a 52-year-old woman who has been hospitalized and has a diagnosis of Parkinson disease. The patient has been taking carbidopa-levodopa for about 1 year. The patient states that she has been having more side effects from her drugs lately and the nurse observes that the client appears to be extremely tired and has dark circles under her eyes. Which of the following would be an appropriate nursing diagnosis based on the statement of the patient and the observations of the nurse?

A)

Disturbed Thought Processes

B)

Disturbed Sleep Pattern

C)

Impaired Physical Mobility

D)

Risk for Injury

8.

A male patient with a diagnosis of relapsing-remitting multiple sclerosis is in the clinic to discuss with the nurse the possibility of self-administration of glatiramer. During the patient education session for self-administration, the nurse will emphasize:

A)

The need to rotate the injection site of the drug

B)

The need to avoid crushing the tablet

C)

The need to place the tablet under the tongue

D)

The need to use only the thigh muscle for the drug injection site

9.

A patient is in the clinic after 6 weeks of taking riluzole (Rilutek) for a recent diagnosis of amyotrophic lateral sclerosis. The nurse will assess for which of the following?

A)

Weight gain

B)

Constipation

C)

Increased energy

D)

Dizziness

10.

A nurse is caring for a 59-year-old patient with Parkinson disease. Which of the following would indicate to the nurse that the patient is experiencing an adverse reaction related to the drug carbidopa-levodopa?

A)

Altered complete blood count

B)

Blurred vision

C)

Dark urine

D)

Increased urine glucose levels

Answer Key

1.

C

2.

B

3.

B

4.

D

5.

C

6.

B

7.

B

8.

A

9.

D

10.

B

Page 1

Leave a Reply