Chapter 19 Nursing School Test Banks

 

1.

A nurse is caring for a 38-year-old female patient who just started taking lithium for bipolar disorder. Which of the following outcomes would be most appropriate for this patient?

A)

The patient will re-establish and maintain a normal pattern of bowel functioning.

B)

The patient will identify appropriate interventions to promote sleep.

C)

The patient will identify satisfying and acceptable sexual practices and some alternative ways of dealing with sexual expression.

D)

The patient will adopt strategies to restore and maintain proper fluid balance.

2.

Each of the following patients requires sertraline therapy. Which patient would require the closest monitoring by the nurse?

A)

A 32-year-old man who is a chronic alcoholic

B)

A 38-year-old woman who has diabetes

C)

An 11-year-old child with no other illnesses

D)

A 45-year-old man with liver impairment

3.

A 12-year-old child who has been taking sertraline for the past 2 weeks has returned to the clinic to be seen. It will be critical for the nurse to assess for:

A)

Onset of suicidal ideation

B)

Weight loss

C)

Feelings of grandiosity

D)

Decreased sleep

4.

A 28-year-old man has been taking sertraline for a few months. On a follow-up visit to the clinic, he reports a change in sexual functioning, flu-like symptoms, dizziness, uneasiness, lack of sleep, and frequent headaches. The most appropriate response by the nurse would be:

A)

How much of the drug are you taking at one time?

B)

Have you stopped taking the drug?

C)

Do you eat a lot of fat in your diet?

D)

How much alcohol do you consume?

5.

A patient has been prescribed lithium therapy. Which of the following signs and symptoms will the nurse tell the patient to report immediately?

A)

Increased urination

B)

Muscle twitching

C)

Hair loss

D)

Increased thirst

6.

A nurse is working with a Chinese immigrant who is taking an MAOI. The most important instruction to the patient by the nurse will be to:

A)

Avoid use of soy sauce in the diet.

B)

Adhere to combination drug therapy.

C)

Discuss the cultural significance of taking an MAOI.

D)

Report adverse effects of the MAOI.

7.

A 28-year-old patient asks his nurse how phenelzine therapy would help him. An appropriate response by the nurse would be:

A)

This therapy will help reduce the severity of your bipolar episodes.

B)

The drug will enable you to gain the appropriate weight.

C)

The drug will help increase your attention level.

D)

This therapy will improve your overall mood and increase your social activity.

8.

A 30-year-old woman is taking phenelzine (Nardil) 30mg PO tid. The nurse knows that at that dosage, the patient will need to be carefully monitored for:

A)

Dizziness

B)

Diarrhea

C)

Increased secretions

D)

Facial flushing

9.

The following patients are receiving nortriptyline therapy. Which patient would the nurse most closely monitor for cardiotoxicity?

A)

A 44-year-old woman with a seizure disorder

B)

A 19-year-old man with organic brain disease

C)

A 45-year-old man with cardiovascular disease

D)

A 20-year-old woman with renal dysfunction

10.

A nurse is assigned to a patient who is taking lithium. Which of the following drug serum levels would indicate that the patient is at risk for adverse effects of the drug?

A)

0.3 mEq/L

B)

0.6 mEq/L

C)

1.7 mEq/L

D)

1.2 mEq/L

Answer Key

1.

D

2.

D

3.

A

4.

B

5.

B

6.

A

7.

D

8.

A

9.

C

10.

C

Page 1

Leave a Reply