Chapter 21 Nursing School Test Banks

 

1.

An 8-year-old child has Lennox-Gastaut syndrome and has been prescribed topiramate. The nurse will teach the childs parents to observe for which of the following?

A)

Dizziness and drowsiness

B)

Nausea and vomiting

C)

Weight gain

D)

Decreased sweating and elevated temperature

2.

A female patient who takes ethosuximide for the treatment of absence seizures calls the clinic to report that she has a sore throat and a slight fever. The nurse will explain that she should come to the clinic to have which of the following checked?

A)

Ethosuximide serum level

B)

Bleeding tendencies

C)

Blood cell count

D)

Pulse and blood pressure

3.

A male patient has been brought to the emergency department during an episode of status epilepticus. Diazepam is to be administered intravenously. The nurse will be sure to:

A)

Avoid the small veins in the dorsum of the hand or the wrist

B)

Inject the diazepam very quickly, 15 mg in 10 to15 seconds

C)

Administer after diluting the drug with gabapentin in intravenous solution

D)

Inject very slowly, no faster than 100 mg per minute

4.

A 26-year-old woman has been prescribed the suspension form of phenytoin. The nurse will inform the patient that she should:

A)

Check capillary blood glucose levels frequently.

B)

Take the drug with food.

C)

Shake the phenytoin suspension before pouring and measuring the dose.

D)

Follow the drug with water.

5.

A nurse is caring for a patient who is starting gabapentin therapy. During the initial assessment the patient informs the nurse that he takes antacids every day. The nurse will stress to the patient that gabapentin should be taken:

A)

At least 1 hour before ingesting antacids

B)

At least 2 hours after administering antacids

C)

Intravenously

D)

With milk or food

6.

A nurse has been assigned to an 87-year-old man in an extended care facility who receives nutrition through continuous tube feeding at 25 mL/hour. Phenytoin is ordered every 8 hours. Before administering the drug, the nurses initial action will be to:

A)

Stop the continuous tube feeding 1 hour before administration.

B)

Check gastric residuals.

C)

Position the patient on his left side.

D)

Elevate the head of the bed.

7.

A 36-year-old man has been taking extended-release carbamazepine for 1 year. He is in the clinic every 3 months for follow-up visits, which include a drug blood level. Which of the following carbamazepine blood levels would indicate a potential risk for adverse effects?

A)

2 mcg/mL

B)

6 mcg/mL

C)

10 mcg/mL

D)

15 mcg/mL

8.

A female patient has been prescribed valproic acid (Depakote). The nurse will inform the patient that a common adverse effect of this drug is:

A)

Hair loss

B)

Hearing loss

C)

Weight gain

D)

Irregular menses

9.

The nurse is caring for a 26-year-old woman with partial seizures. She has been prescribed oxcarbazepine (Trileptal) as monotherapy. It will be critical for the nurse to inform the patient:

A)

To allow for periods of rest during the day

B)

If she is taking oral contraceptives, she will need to use an additional form of birth control.

C)

To be sure to have an eye exam at least every other month during oxcarbazepine therapy

D)

GI problems will be common.

10.

A nurse is caring for a patient who is going to take ethosuximide (Zarontin). During the nurses initial assessment, she finds out that the patients history includes hepatitis. Which of the following laboratory tests should be done before therapy is started?

A)

Blood glucose level

B)

Blood urea nitrogen (BUN)

C)

Alanine aminotransferase (ALT)

D)

Partial thromboplastin time (PTT)

Answer Key

1.

D

2.

C

3.

A

4.

C

5.

B

6.

B

7.

D

8.

C

9.

B

10.

C

Page 1

Leave a Reply