Chapter 24 Nursing School Test Banks

 

1.

A 13-year-old patient has juvenile arthritis. He has recently had oral surgery and was told by the surgeon to take aspirin for the pain. The nurse will monitor for which of the following?

A)

Bronchoconstriction

B)

Hepatotoxicity

C)

Aplastic anemia

D)

Agranulocytosis

2.

A 49-year-old woman has been diagnosed with myalgia. The physician has prescribed aspirin.The patient is concerned that the aspirin will upset her stomach. The nurse will encourage the patient to:

A)

Crush the tablet before swallowing.

B)

Swallow the tablet whole.

C)

Swallow the tablet with milk or food.

D)

Avoid drinking milk for 3 hours after swallowing the tablet.

3.

A patient has been prescribed diflunisal (Dolobid) for rheumatoid arthritis. The patient tells the nurse that this medication costs too much and she wants to take aspirin. The nurse will explain to the patient that the advantage of taking diflunisal is:

A)

Its twice-a-day dosing schedule

B)

Its easy availability

C)

Its lesser risk of adverse effects

D)

Its greater potential for therapeutic effects

4.

A 70-year-old woman who is on long-term ibuprofen therapy for osteoarthritis has returned to the clinic for her regular 6-month visit. In the last couple of months she has been having increasing periods of abdominal pain. The nurse suspects that this pain may be related to:

A)

Anemia

B)

Peptic ulcer disease or gastritis

C)

Interstitial nephritis

D)

Constipation

5.

A patient with mild low back pain has been prescribed acetaminophen. The nurse will inform him that common adverse effects include:

A)

Gastrointestinal distress

B)

Flushing and dizziness

C)

Feelings of tingling, heat, and fatigue

D)

Rash, urticaria, and nausea

6.

A nurse is administering an anti-inflammatory medication to a patient who has severe rheumatoid arthritis. Which of the following would the nurse question if ordered by the physician?

A)

Oral antidiabetic agent

B)

Oral anticoagulant

C)

Antihypertensive agent

D)

Antibiotic

7.

Which of the following statements by the patient indicates to the nurse that the patient is a good advocate for herself and has a clear understanding of the primary adverse effect of nonsteroidal anti-inflammatory drug therapy?

A)

I drink a glass of wine every night.

B)

I ask my doctor to check for blood in my stool on a regular basis.

C)

I dont like to swallow tablets so I crush them.

D)

I take as little water as possible when I take my medication.

8.

A 55-year-old man has been diagnosed with osteoarthritis of the hands and feet. Diflunisal (Dolobid) is prescribed for him. He reports to the nurse that he has had a decrease in appetite for 2 weeks and has experienced some nausea. Which of the following would be an appropriate nursing diagnosis for this patient?

A)

Risk for Imbalanced Fluid Volume

B)

Risk for Imbalanced Nutrition: More than body requirements

C)

Imbalanced Nutrition: More than body requirements

D)

Imbalanced Nutrition: Less than body requirements

9.

A 28-year-old woman has a history of cluster headaches. Her drug regimen for the headaches is no longer effective. Ergotamine has been prescribed for her. The nurse will question her about the use of which of the following?

A)

Hydantoins

B)

Oral contraceptives

C)

Oral hypoglycemics

D)

Anticoagulants

10.

A nurse is caring for a 10-year-old boy who complains of chronic headaches. His mother reports that she gives him Tylenol at least three times a day. Which of the following will the nurse work with the physician to evaluate?

A)

Renal function

B)

Hepatic function

C)

Respiratory function

D)

Cardiac function

Answer Key

1.

B

2.

C

3.

A

4.

B

5.

D

6.

B

7.

B

8.

D

9.

B

10.

B

Page 1

Leave a Reply