Chapter 25 Nursing School Test Banks

 

1.

A nurse is working with a 57-year-old man who is a former drug abuser. He works at a local restaurant during the day shift. He has been prescribed a weekly dosage of methotrexate for his rheumatoid arthritis. Which of the following will the nurse include in her teaching plan for this patient?

A)

Avoid sunlight.

B)

Drink at least 10 to 15 glasses of water every day.

C)

Take the tablets before bedtime.

D)

Avoid red meat.

2.

A 65-year-old woman has an advanced form of rheumatoid arthritis. Her treatment includes a regular dosage of methotrexate. The nurse will advise her to take which of the following vitamin supplements while taking the drug?

A)

Vitamin A

B)

Vitamin B

C)

Vitamin C

D)

Vitamin D

3.

A nurse is caring for a 61-year-old man who has had a severe attack of gout while in the hospital for food poisoning. The nurse administers colchicine intravenously to:

A)

Avoid aggravating the gastrointestinal tract

B)

Ensure quick distribution of the drug

C)

Prevent the risk of infection or bleeding

D)

Minimize the risk of depressed bone marrow function

4.

A 33-year-old man has developed acute gouty arthritis. He has been prescribed colchicine. When developing a care plan for this patient, which factor will be most important for the nurse to consider?

A)

Dietary habits

B)

Work environment

C)

Typical daily fluid intake

D)

Ethnicity

5.

Which of the following patients would the nurse determine has the highest risk of cumulative toxicity if prescribed colchicine?

A)

A pregnant patient

B)

A patient with hepatic disease

C)

A patient undergoing radiation therapy

D)

A patient with myelosuppression

6.

A patient in need of myocardial infarction prophylaxis has been prescribed sulfinpyrazone for gout. Which of the following will the nurse monitor the patient for?

A)

Hypothermia

B)

Hypotension

C)

Renal dysfunction

D)

Bleeding

7.

A male patient has been prescribed probenecid. A dietary assessment reveals that he likes to drink cranberry juice. The nurse will advise him to substitute milk for the juice because the juice can:

A)

Trigger hypersensitivity reactions

B)

Decrease probenecid excretion

C)

Cause blood sugar fluctuations

D)

Make probenecid ineffective

8.

A nurse is teaching a patient about his newly prescribed drug, colchicine, for gout. The nurse will instruct the patient to avoid which of the following foods?

A)

Green beans

B)

Shrimp

C)

Eggs

D)

Milk

9.

A nurse will monitor which of the following when assigned to a patient taking allopurinol for chronic gout who visits the clinic every 2 months?

A)

Liver function tests

B)

Blood sugar levels

C)

Blood pressure

D)

Body temperature

10.

A nurse will instruct a patient taking allopurinol to take each dose:

A)

At night

B)

First thing in the morning

C)

After a meal

D)

Before a meal

Answer Key

1.

B

2.

B

3.

A

4.

A

5.

B

6.

D

7.

B

8.

B

9.

A

10.

C

Page 1

Leave a Reply