Chapter 28- Complementary and Alternative Therapies Nursing School Test Banks

 

1.

A 35-year-old woman diagnosed with diabetes tells her nurse that she would be interested in finding out about complementary therapies that are available. What would be the nurses best response to this patient?

A)

It is best to stick with allopathic medicine when dealing with diabetes.

B)

Complementary therapies are not available for this disease state.

C)

Complementary therapies are not covered by your insurance plan.

D)

Complementary therapies are being used as an answer to the problem of chronic illness.

2.

A nurse attempts to integrate complementary and alternative therapies (CAT) into nursing practice. Which of the following are basic principles of CAT? Select all that apply.

A)

Illness occurs in either the mind or the body, which are separate entities.

B)

Health is the absence of disease.

C)

Health is a state characterized by a dynamic balance of mind, body, and spirit.

D)

Illness is a manifestation of imbalance or disharmony and is a process.

E)

Curing is accomplished by external agents.

F)

Healing is a natural, slow process that involves the body, mind, and spirit.

3.

A nurse practices holistic patient care. Which of the following is a guiding principle of this practice?

A)

Holism is focused on reductionism.

B)

All living organisms exist independently.

C)

The body is the sum of its parts.

D)

The body is a unified, dynamic whole.

4.

Which of the following nursing actions is an example of using integrative care?

A)

A nurse instructs a laboring woman to use breathing exercises and assists with the administration of an epidural for her pain.

B)

A nurse monitors the heartbeat of a fetus and charts the height of the mothers fundus on the medical record.

C)

A nurse provides music therapy along with relaxation techniques for residents of a long-term facility.

D)

A nurse performing a home assessment of an elderly patient recommends a referral to social services.

5.

A young mother experiences nausea and diarrhea when stressed. What mindbody messenger is believed to be responsible for these responses?

A)

reproductive hormones

B)

white blood cells

C)

neuropeptides

D)

pancreatic insulin

6.

Which of the following populations are more inclined to use CAT? Select all that apply.

A)

women

B)

adults aged 20 to 30

C)

people living in the east

D)

former smokers

E)

adults who are poor

F)

adults with higher levels of education

7.

A nurse caring for a patient who is in pain following abdominal surgery investigates the use of CAT for pain. Which of the following modalities could be used to relieve this patients pain? Select all that apply

A)

massage

B)

acupuncture

C)

guided imagery

D)

Ayurveda

E)

yoga

F)

shamanism

8.

Which of the following complementary and alternative therapies is based on the belief of supporting the body while the symptoms are allowed to run their course.

A)

homeopathy

B)

qi Gong

C)

traditional Chinese medicine

D)

Ayurveda

9.

A patient with rheumatoid arthritis complains of soreness in his joints. Which of the following homeopathic remedies might the nurse recommend for this patient?

A)

arnica

B)

calendula

C)

nux vomica

D)

ignatia

10.

A nurse uses Therapeutic Touch to decrease a postoperative patients nausea. Which of the following is a principle of this CAT modality?

A)

A human being is a closed energy system.

B)

A human being is bilaterally asymmetric.

C)

Illness is an imbalance in a persons energy field.

D)

Humans do not have the ability to transform.

11.

What is the ultimate goal of increasing the parasympathetic system influence on the body through relaxation or meditation?

A)

stimulate improved gastrointestinal function

B)

increase cardiac output and blood pressure

C)

facilitate respiratory function and cough

D)

reduce the effects of stress on the body

12.

A nurse who is a traditional Chinese medicine practitioner is providing home care to a patient who also uses traditional Chinese medicine for healthcare. What specific assessments would the nurse make?

A)

tongue and pulses

B)

abdominal muscles and respirations

C)

muscle tone and cranial nerves

D)

vision and hearing

13.

A patient interested in acupuncture asks a nurse, Just exactly what does it do? What would the nurse explain?

A)

Acupuncture is based on a philosophy of laying on of hands.

B)

I dont think it does anything, so I dont know anything about it.

C)

It uses a manual process of adjusting the spine.

D)

It changes the flow of energy and helps healing.

14.

A nurse is applying healing touch to a postoperative patients wound. What benefits of healing touch would the nurse tell the patients family?

A)

It will decrease the need for fluids after surgery.

B)

It will help your family relationships.

C)

It will help the wound heal.

D)

It will improve the nursepatient relationship.

15.

A nurse is teaching a patient about the proper use of herbs and supplements. Which of the following statements would be included?

A)

Look on the Internet for the products you want to try.

B)

The federal government regulates supplements.

C)

It doesnt matter how much you take.

D)

The product may take a longer time to be effective.

16.

A patient is taking ginkgo biloba, a botanical supplement. She asks the nurse if it would be safe to take aspirin for her arthritis at the same time. The nurses response is based on what knowledge?

A)

Ginkgo biloba affects platelet function and should not be taken with aspirin.

B)

Aspirin will not have any effect if taken at the same time as ginkgo biloba.

C)

Ginkgo biloba does not have any effect on the blood, so it is safe.

D)

Ginkgo biloba has an anticoagulant effect and aspirin decreases clotting.

17.

What is one belief of Native American healing practices?

A)

Modern life facilitates potential healing agents.

B)

Healing takes time, time contributes to healing.

C)

A balance of yin and yang is important to health.

D)

Energy flows through meridians throughout the body.

18.

Which of the following essential oils can be used during aromatherapy to treat nausea?

A)

lavender

B)

garlic

C)

parsley

D)

peppermint

19.

A nurse is conducting a health history and asks the patient about use of complementary and alternative therapies (CAT) to treat her chronic headaches. What response would require further questions?

A)

I practice meditation.

B)

I use relaxation to help me go to sleep.

C)

Each week, I have a total body massage.

D)

I take herbs to treat my headaches.

20.

What philosophy underlies the use of CAT?

A)

The mind, body, and spirit function as a unified whole.

B)

The mind and the body are separate and distinct.

C)

Parts of an organism rarely interact or change.

D)

Traditional medicine is most effective for chronic illnesses.

21.

A nurse practitioner uses integrative care in his practice. What does this mean?

A)

He uses allopathic medicine to treat all patients.

B)

He uses both allopathic medicine and CAT.

C)

The nurse uses CAT, a physician-prescribed medication.

D)

The nurse provides care for patients of all age groups.

22.

A nurse is practicing imagery to relieve stress. What might accompany the imagery to even further promote relaxation?

A)

bright lighting

B)

bodywork techniques

C)

talking on the phone

D)

listening to music

23.

A nurse listens to a tape of humorous stories at least once a week for its therapeutic effect. What system is improved by laughter?

A)

cardiovascular system

B)

respiratory system

C)

immune system

D)

lymphatic system

24.

A nurse is researching a standardized herbal supplement to help a patient with pain. What does the word standardized mean?

A)

It is an all-natural product.

B)

It is not contaminated by other ingredients.

C)

It contains a certain amount of an active ingredient.

D)

It can be toxic in higher than regular doses.

25.

A nurse is teaching her patients about a holistic approach to food choices. Which of the following would the nurse recommend?

A)

Consume more dairy products.

B)

Use artificial sweeteners instead of sugar.

C)

Drink diet sodas instead of regular sodas.

D)

Reduce intake of refined and natural sugars.

26.

A trained nurse uses the technique of Rolfing to break up tension in patient body structures. What type of CAT is being used by this nurse?

A)

Therapeutic Touch

B)

therapeutic massage

C)

acupuncture

D)

healing touch

27.

Nursing is expanding its knowledge base to include information that explains selected CAT. Which of the following describes an aspect of CAT?

A)

market driven

B)

nurse driven

C)

government regulated

D)

last-resort therapy

Answer Key

1.

D

2.

C, D, F

3.

D

4.

A

5.

C

6.

A, D, F

7.

A, B, C

8.

A

9.

A

10.

C

11.

D

12.

A

13.

D

14.

C

15.

D

16.

A

17.

B

18.

D

19.

D

20.

A

21.

B

22.

D

23.

C

24.

C

25.

D

26.

B

27.

A

Page 1

Leave a Reply