Chapter 29- Skin Integrity and Wound Healing Nursing School Test Banks

 

1.

An obese patient on the unit has demonstrated difficulty healing a large pressure ulcer. The nurse correctly recognizes that this is most likely because of which of the following factors?

A)

The patients size limits his activity level.

B)

Adipose tissue is poorly vascularized.

C)

Obesity is linked to impaired white blood cell function.

D)

The amount of tissue needing healing will increase the amount of time needed to adequately heal the wound.

2.

A patient has been admitted to the acute care unit after surgery to debride an infected skin ulceration. The surgeon reports plans to leave the wound open to promote drainage and later close it. This represents what type of wound healing?

A)

Primary intention

B)

Secondary intention

C)

Tertiary intention

D)

Quadratic intention

3.

The nurse is caring for a patient who has reported to the Emergency Department with a steam burn to the right forearm. The burn is pink and has small blisters. The burn is most likely which of the following?

A)

First degree

B)

Second degree

C)

Third degree

D)

Fourth degree

4.

A patient with a history of pressure ulcers is discussing nutrition with the nurse. The patient correctly indicates plans to include which of the following in the diet to promote wound healing? Select all that apply.

A)

Vitamin D

B)

Vitamin B3 (niacin)

C)

Vitamin B6 (pyridoxine)

D)

Vitamin B7 (biotin)

E)

Vitamin B9 (folic acid)

5.

The nurse is discussing traditional cultural beliefs relating to skin care and healing with a group of nursing students. Which of the following remarks by a participant indicates the need for further instruction?

A)

Canadians traditionally are concerned about the cost of medical treatment.

B)

Native Americans often believe in the use of herbal or spiritual therapy.

C)

Body image is of little importance to the traditional French cultural beliefs.

D)

Asian culture often embraces the use of acupuncture.

6.

The nurse is discussing home remedies for insect bites with a group of college students. The nurse correctly includes which of the following in the presentation?

A)

Chamomile

B)

Lavender

C)

Aloe vera

D)

Tea tree oil

7.

The nurse is providing education to a patient recently diagnosed with psoriasis. The patient questions the nurse about the potential for curing the condition. What response by the nurse is most appropriate?

A)

The condition is hard to cure.

B)

You will likely experience periods of increased skin outbreaks and periods of remissions.

C)

You will have this disease for life.

D)

Your personal health habits will dictate how well you handle this condition.

8.

The nurse is performing an admission assessment on a patient being admitted to a long-term care facility. The nurse notes the patient has a history of psoriasis. Which of the following locations on the body is the nurse most likely to find manifestations consistent with the condition? Select all that apply.

A)

Trunk

B)

Elbows

C)

Knees

D)

Soles of the feet

E)

Neck

9.

The nurse is caring for a patient who has recently noted abnormal pigmentation in his skin. Which of the following is most likely deficient in the patients diet?

A)

Vitamin A

B)

Vitamin B12

C)

Zinc

D)

Magnesium

10.

The nurse is caring for a woman has a labile carbuncle. Which of the following interventions will most likely be included in the plan of care?

A)

Cleanse labia with scented soap

B)

Soak in a warm bath for drainage

C)

Apply an ice pack to relieve pain

D)

Expose the area to a heat lamp

11.

A patient has developed blisters around the tape that secures the dressing. The nurse should

A)

Apply tape to the side of the blisters

B)

Use Montgomery straps

C)

Apply the dressing with a binder

D)

Apply skin barrier to protect skin

12.

A patient has a small wound with moderate drainage. The nurse should apply

A)

Hydrophilic polyurethane

B)

Collagens

C)

Hydrogels

D)

Silver dressings

13.

A woman fell from a truck and required abdominal surgery to repair lacerations of the abdomen and bowel. The patient now has constant drainage from a wound that will not heal on the surface of the abdomen. The patient has a(an)

A)

Infection

B)

Dehiscence

C)

Evisceration

D)

Fistula

14.

A postoperative patient describes the following during a transfer, I feel like something just popped. The nurse immediately assesses for

A)

Infection

B)

Herniation

C)

Dehiscence

D)

Evisceration

15.

A patient has a fissure on her finger due to chafing. The patient asks How long will it be painful? The nurse explains that the inflammation phase will last

A)

3 days

B)

5 days

C)

7 days

D)

2 weeks

16.

Which of the following activities should the nurse implement to decrease shearing force on the patient with a stage II pressure ulcer?

A)

Support the patient from sliding in bed

B)

Lubricate the area with skin oil

C)

Improve the patients hydration

D)

Pull patient up under the arms

17.

A full-thickness burn develops a leathery covering called a(an)

A)

Eschar

B)

Static

C)

Abrasion

D)

Erythema

18.

A skin infection caused by beta-hemolytic streptococci common in children is

A)

Acne vulgaris

B)

Impetigo

C)

Scabies

D)

Herpes

19.

A child is brought to the clinic by his mother. The mother states he has been at Boy Scout camp. The child has a rash on his face, arms, and legs. The child states it itches severely. The child has probably come in contact with

A)

Latex gloves

B)

A food that he is allergic to

C)

Chlorine in the pool

D)

Poison ivy

20.

A nursing student is providing a complete bed bath to a 60-year-old diabetic patient. The student is conducting an assessment during the bath. The student observes a red raised rash under the patients breasts. This manifestation is most consistent with which of the following conditions?

A)

An allergic reaction to medications

B)

An allergic reaction to detergent

C)

A rash related to a yeast infection

D)

A rash related to immobility

21.

Which of the following nutrients will prevent abnormal pigmentation?

A)

Copper

B)

Vitamin D

C)

Vitamin E

D)

Fat

22.

An elderly patient has edema of the right lower extremity with redness and clear drainage. This is most likely related to

A)

Beta-hemolytic streptococcus

B)

Age

C)

Venous insufficiency

D)

Hemangioma

23.

In the elderly patient, wrinkling is related to

A)

Loss of protein

B)

Loss of elasticity

C)

Loss of fat

D)

Loss of circulation

24.

A nursing student visits a nursing instructors office and the nursing instructor states, Gina, are you tanning in a tanning booth? The nursing student says yes. The nursing instructors best response would be to instruct her on

A)

The rate of cancer from exposure to sun and tanning beds

B)

The need to apply sunscreen after tanning sessions

C)

The application of skin lotions to protect from skin ulcers

D)

The need to consume milk products to enhance bone development

25.

You are instructing mothers of toddlers on the care of skin and the prevention of injury. The nurse should include which of the following teaching interventions?

A)

Protect from burns by covering electric outlets and have a safe zone

B)

Be sure the child receives three servings of dairy products daily

C)

Read to the child daily to enhance intellectual development

D)

Provide time for interaction with other children to assist with socialization

26.

A new mother is asking the nurse about care of her babys skin. The nurse should instruct the mother

A)

Only use cloth diapers, since disposable ones can cause eczema

B)

Apply sunscreen when exposed to ultraviolet rays

C)

Lanugo is hair of a different color that is permanent

D)

Never trim the babys nails due to susceptibility to infection

27.

An infant has sebaceous retention cysts in the first few weeks of life. The nurse documents these cysts as

A)

Milia

B)

Prickly heat

C)

Acne vulgaris

D)

Lanugo

28.

The cells in the epidermis that provide protection from microorganisms are

A)

Macrophages and mast cells

B)

Melanin and sebum

C)

Langerhans and keratinocytes

D)

Granulocytes and agranulocytes

Answer Key

1.

B

2.

C

3.

B

4.

B, C

5.

C

6.

C

7.

B

8.

B, C, D

9.

C

10.

B

11.

C

12.

A

13.

D

14.

C

15.

A

16.

A

17.

A

18.

B

19.

D

20.

C

21.

A

22.

C

23.

B

24.

A

25.

A

26.

B

27.

A

28.

C

Page 1

Leave a Reply