Chapter 29 Nursing School Test Banks

 

1.

A female patient is taking 0.125 mg of digoxin daily for heart failure. At a recent clinic visit she reports that since she has been on the drug, she can breathe better and her heart rate has been around 74 beats per minute. The nurse weighs the patient and notices that she has gained 10 pounds since the digoxin therapy was started. The patient is concerned that the additional weight will cause an increase in the medication. Which of the following is an appropriate response by the nurse?

A)

Yes, the drug dosage will have to be increased.

B)

No, the drug dosage will stay the same.

C)

No, the drug dosage will have to be decreased.

D)

I dont know; I will have to ask your physician.

2.

A patient is hospitalized for heart failure and is receiving digoxin IV push. The nurse will withhold the medication and notify the prescriber if the patients:

A)

Weight is over 300 pounds

B)

Respiratory rate is 24

C)

Pulse is 52 beats per minute

D)

Blood pressure is 140/86

3.

A 58-year-old man is admitted to the emergency department. A diagnosis of severe digoxin toxicity is made. Bradycardia is present, and an electrocardiogram (ECG) confirms toxicity. The nurse will administer which of the following drugs?

A)

Furosemide

B)

Digoxin immune fab

C)

Captopril

D)

Dopamine

4.

A patient is diagnosed with heart failure and is started on digoxin. On the second day of therapy, lab values, the ECG results, and the patients symptoms indicate that the medication is not producing a therapeutic effect. An appropriate nursing action would be to:

A)

Seek orders to increase the dosage.

B)

Continue to administer the drug as ordered.

C)

Seek orders to discontinue digoxin and start another drug.

D)

Insist that another drug should be ordered in addition to the digoxin.

5.

A normal maintenance dose for digoxin is 0.125 to 0.5 mg/day. In which of the following patients would the nurse most likely administer a lower than normal maintenance dose of digoxin?

A)

A 25-year-old male with congestive heart failure and atrial fibrillation

B)

A 32-year-old female with cardiomegaly

C)

A 79-year-old male with cardiomegaly

D)

A 42-year-old female with a third heart sound

6.

A nurse is caring for a patient admitted to the intensive care unit because of heart failure. The patient is prescribed digoxin. Which of the following nursing diagnoses would be appropriate for this patient?

A)

Risk for Hyperthyroidism related to adverse effects of drug therapy

B)

Decreased Cardiac Output related to altered cardiac function

C)

Acute Pain and Headache related to adverse effects of the drug therapy

D)

Risk of Constipation related to adverse effects of the drug therapy

7.

A 59-year-old female patient has been prescribed digoxin. The nurse assigned to the patient will instruct her to avoid which of the following?

A)

Grapefruit juice

B)

Protein-rich foods

C)

One glass of red wine per day

D)

OTC cold remedies

8.

A nurse is caring for a patient who is taking digoxin and a loop diuretic. Which of the following would be most important for the nurse to monitor?

A)

Electrocardiogram results

B)

Potassium levels

C)

Sodium levels

D)

Liver enzymes

9.

A 42-year-old African-American man with congestive heart failure has been prescribed hydralazine-isosorbide. The nurse will closely monitor for which of the following:

A)

Hypertension

B)

Hypotension

C)

Decrease in body temperature

D)

Increased heart rate

10.

A nurse is caring for a patient who is admitted into the cardiac care unit with acute, decompensated heart failure. Nesiritide (Natrecor) has been ordered. When preparing for administration of the drug, the nurse will:

A)

Add the reconstituted vial of medication to a 1,000-mL IV bag.

B)

Shake the vial vigorously to mix the medication for reconstitution.

C)

Administer the initial IV bolus over approximately 60 seconds through an IV port.

D)

Use the reconstituted solution within a 36-hour period.

Answer Key

1.

B

2.

C

3.

B

4.

B

5.

C

6.

B

7.

D

8.

B

9.

B

10.

C

Page 1

Leave a Reply