Chapter 3 Nursing School Test Banks

 

1.

A patient located on a medicalsurgical unit has an order to receive ampicillin 500 mg PO tid ac. Which of the following medication administration schedules would be best for a medication ordered tid ac?

A)

4 AM, 12 noon, 8 PM

B)

7 AM, 11 AM, 6 PM

C)

7 AM., 1 PM, 8 PM

D)

8 AM, 12 noon, 4 PM., 8 PM

2.

A mother brings her 4-year-old child, who is vomiting and has a temperature of 103F into the emergency department (ED). The ED physician orders acetaminophen (Tylenol) for the fever. The best form of Tylenol to give the child, considering her presentation, would be:

A)

Liquid

B)

Lozenge

C)

Tablet

D)

Suppository

3.

A nurse has received an order to administer a drug intravenously over a 60-minute period in a patient with NS running at TKO. The nurse should gather supplies and prepare to administer the drug by:

A)

Intravenous piggyback (IVPB)

B)

Intravenous push (IVP)

C)

Peripherally inserted central line (PIC)

D)

Continuous IV infusion

4.

A nurse has received an order to administer a TB skin test. The nurse will inform the patient that TB skin tests are most often given subcutaneously in the:

A)

Left thigh

B)

Medial forearm

C)

Abdomen

D)

Buttocks

5.

An unconscious patient has been brought to the hospital, and the physician has prescribed a life-saving drug to be administered parenterally. Which of the following methods would be most appropriate for the nurse to use when administering the medication?

A)

Intravenous infusion

B)

Subcutaneous administration

C)

Intrathecal administration

D)

Intramuscular administration

6.

A patient with diabetes has had a cough for 1 week and has been prescribed a cough syrup (an expectorant). What special instructions should the nurse include in the patient teaching for this situation?

A)

Wash hands before and after taking the medicine.

B)

Keep track of any gastrointestinal tract infections.

C)

Monitor glucose levels closely.

D)

Note the time the medicine is taken each day.

7.

A patient is being treated for respiratory infection. He is a recovering alcoholic and has impaired liver function. The nurse will instruct the patient to be especially cautious when taking:

A)

An elixir

B)

A tablet

C)

A syrup

D)

A troche

8.

A physician has ordered the use of an inhaler for a patient with a lung ailment, but the patient finds that taking deep breaths is very difficult. The nurse should:

A)

Change the route of administration to liquid sprays.

B)

Ask the patient to make a better effort to take deep breaths.

C)

Use a spacer to facilitate easier inhalation of the drug.

D)

Contact the prescriber for a recommendation.

9.

What critical piece of information is missing from the following medication order: Amoxicillin 250 mg every 8 hours?

A)

Dose

B)

Route

C)

Frequency

D)

Trade name of the drug

10.

A child is admitted to the burn unit with second and third degree burns on both arms and part of his face. When administering topical medications to the burned areas, the nurse should:

A)

Cool the medication prior to administration.

B)

Use sterile technique when applying the medication.

C)

Allow the child to apply the medication if possible.

D)

Use clean technique only when applying the medication.

Answer Key

1.

B

2.

D

3.

A

4.

B

5.

A

6.

C

7.

A

8.

C

9.

B

10.

B

Page 1

Leave a Reply