Chapter 30 Nursing School Test Banks

 

1.

A 62-year-old man is admitted to the hospital with a diagnosis of chest pain. He has an order for 0.3 mg of sublingual nitroglycerin prn for chest pain. Which of the following actions should the nurse do first when he complains of chest pain?

A)

Call the physician.

B)

Ask the patient to lie back and try to relax.

C)

Have the patient swallow a tablet every 5 minutes for 15 minutes.

D)

Administer a tablet under his tongue and repeat the action in 5 and 10 minutes if the pain has not subsided.

2.

An expected outcome for a patient who has just taken sublingual nitroglycerin should be:

A)

Increased heart rate and decreased blood pressure

B)

Decreased heart rate and decreased blood pressure

C)

Increased heart rate and increased blood pressure

D)

Decreased heart rate and increased blood pressure

3.

A patient is to take nifedipine (Procardia) 30 mg PO tid. How many milligrams will he take per dose?

A)

5 mg

B)

10 mg

C)

15 mg

D)

30 mg

4.

A nurse explains to a patient that nitroglycerin patches should be applied in the morning and removed in the evening. This medication schedule reduces the potential for:

A)

Adverse effects

B)

Nitrate dependence

C)

Nitrate tolerance

D)

Toxic effects

5.

A patient is admitted to the emergency department with severe chest pain. The emergency department physician orders intravenous nitroglycerin 5 mcg/min, titrate dose by 5 mcg/min every 3 to 5 minutes per infusion pump as needed. Before administering the nitroglycerin, the nurse will always first assess which of the following?

A)

Blood pressure

B)

Urinary output

C)

Heart rate

D)

Blood urea nitrogen (BUN)

6.

A nurse is caring for a patient with chronic angina. The patient is receiving ranolazine (Ranexa) 500 mg PO bid. Which of the following signs or symptoms would the nurse attribute to being a common adverse effect of this medication?

A)

Diarrhea

B)

Dizziness

C)

Bradycardia

D)

Perspiring skin that is cold to the touch

7.

A 45-year-old man enters the emergency department complaining of chest pain. The nurse has an order to administer amyl nitrite. The nurse will:

A)

Administer the medication by intramuscular injection.

B)

Crush the capsule and ask the patient to inhale the vapors.

C)

Place the tablet under the patients tongue.

D)

Ask the patient to chew the tablet before swallowing.

8.

A patient is being discharged home with a prescription for sublingual nitroglycerin. The nurse will instruct the patient and family to:

A)

Keep the medication in the refrigerator.

B)

Transfer the tablets to a clear bottle.

C)

Keep the tablets in the original dark bottle.

D)

Discard the tablets if over a month old.

9.

A nurse has an order to apply nitroglycerin topically, twice a day. The nurses initial action will be to:

A)

Wipe off the previous dose from the patients body.

B)

Put on a pair of gloves.

C)

Place the ointment on an area free of excessive hair and of unbroken skin.

D)

Wipe off any medication that is on the outside of the medication container.

10.

A patient calls the clinic and reports that he is having chest pain. The patient states that I have my nitroglycerin tablets with me but I am scared that I am going to die and have been pacing up and down my driveway. After calming the patient, the initial instruction by the nurse would be to:

A)

Ask the patient to call 911 and wait outside for the ambulance to arrive.

B)

Ask the patient to place a nitroglycerin tablet under his tongue immediately.

C)

Have the patient take his pulse for 1 minute.

D)

Have the patient go into his house and sit or lie down.

Answer Key

1.

D

2.

A

3.

B

4.

C

5.

A

6.

B

7.

B

8.

C

9.

B

10.

D

Page 1

Leave a Reply