Chapter 31 Nursing School Test Banks

 

1.

A nurse has been caring for a 49-year-old man who was hospitalized with recurrent ventricular fibrillation and received IV amiodarone. The man is now scheduled to be discharged on oral amiodarone, and the nurse has just completed discharge instructions. Which of the following statements made by the patient indicates that further instruction is necessary?

A)

I will notify my physician if I develop a cough and have difficulty breathing.

B)

I am going on a cruise next week and plan to just lie in the sun all day and relax.

C)

I plan to see my ophthalmologist in 2 weeks.

D)

It is important for me to have my thyroid gland checked regularly.

2.

Sotalol is being given orally to a patient who has been admitted to the hospital. The nurse will plan care that includes:

A)

Monitoring the patients kidney function

B)

Preparing the patient for a rectal administration of the drug if the oral dosage is not effective

C)

Monitoring the patient for a minimum of 3 days in the hospital while on the maintenance dose

D)

Observing for symptoms of cinchonism

3.

A cardiac care nurse is monitoring a patient who is receiving lidocaine (Xylocaine) per IV infusion pump for an acute ventricular arrhythmia associated with an acute MI. Which of the following patient manifestations would cause the nurse to notify the physician immediately?

A)

Confusion

B)

Headache

C)

Nausea

D)

Leg cramps

4.

Which of the following patients would a nurse determine to be at risk for quinidine toxicity?

A)

A 30-year-old pregnant woman

B)

A 44-year-old man diagnosed with cardiac insufficiency

C)

A 50-year-old woman with myasthenia gravis

D)

A 55-year-old man diagnosed with complete heart block

5.

Propranolol is ordered for a patient who has a cardiac arrhythmia. It will be important for the nurse to determine if the patient has a history of which of the following?

A)

Chronic heart failure secondary to a tachyarrhythmia

B)

Idiosyncratic reaction to cinchona derivatives

C)

Hypersensitivity to beta blockers

D)

Hypersensitivity to sulfonylureas

6.

A nurse is caring for a patient who is taking sodium polystyrene sulfonate (Kayexalate) therapy. The nurse will monitor for which of the following?

A)

Cardiac arrhythmias

B)

Ventricular arrhythmias

C)

Hypokalemia

D)

Cardiotoxicity

7.

A female patient diagnosed with chronic atrial flutter has been prescribed verapamil in conjunction with digoxin to control ventricular rate. To enhance the therapeutic effect of the drug, the nurse will instruct the patient to:

A)

Take the medication with meals.

B)

Avoid grapefruit and grapefruit juice.

C)

Take an aspirin every day.

D)

Avoid fresh fruit.

8.

A clinic nurse is following a 62-year-old woman who is taking quinidine for a cardiac arrhythmia. The most important nursing action will be to:

A)

Monitor the heart rhythm by continuous cardiac monitoring.

B)

Ensure that the patient takes the drug with food.

C)

Monitor normal serum calcium levels.

D)

Monitor serum potassium levels.

9.

A patient is taking tocainide for a life-threatening ventricular arrhythmia. A priority nursing action would be to assess for:

A)

Blood dyscrasias

B)

Vertigo

C)

Paresthesia

D)

Visual impairment

10.

A 70-year-old man has failed to respond to lidocaine, which was administered to treat a life-threatening ventricular arrhythmia. Bretylium tosylate has now been ordered. Before the drug is administered, the nurse will check the medication history on the chart to determine if the patient is taking which of the following drugs:

A)

Hydantoins

B)

Rifampin

C)

Vitamin D

D)

Digoxin

Answer Key

1.

B

2.

C

3.

A

4.

B

5.

C

6.

C

7.

B

8.

D

9.

A

10.

D

Page 1

Leave a Reply