Chapter 32 Nursing School Test Banks

 

1.

A male patient is receiving heparin by continuous intravenous infusion. The nurse will instruct the patient and family members to report which of the following should it occur?

A)

A skin rash

B)

Sudden occurrence of sleepiness and drowsiness

C)

Dizziness

D)

Presence of blood in urine or stools

2.

A nurse will use extreme caution when administering heparin to which of the following patients?

A)

A 56-year-old male who smokes and drinks alcohol occasionally

B)

A 22-year-old female with urticaria

C)

A 38-year-old male with peptic ulcer disease

D)

A 54-year-old female with accelerated heart rate

3.

A nurse is caring for a 64-year-old female patient who is receiving IV heparin and reports bleeding from her gums. The nurse checks the patients laboratory test results and finds that she has a very high aPTT. The nurse anticipates that which of the following drugs may be ordered?

A)

Coumadin

B)

Alteplase

C)

Ticlopidine

D)

Protamine sulfate

4.

A 59-year-old patient is on warfarin therapy. On follow-up visits to the clinic, the nurse will assess the patient for which of the following?

A)

Blood glucose level

B)

Intake of vitamin K

C)

Presence of skin-related disorders

D)

Presence of breathing disorders

5.

A nurse has an order to administer heparin. Before administration, a priority nursing assessment will be the patients:

A)

Heart rate and pulse

B)

Sodium and potassium levels

C)

aPTT

D)

Blood glucose level

6.

A 51-year-old man is being discharged from the hospital following treatment on anticoagulant therapy for a deep vein thrombosis. The nurse will instruct the patient to:

A)

Alternate between the types of anticoagulant drugs in the therapy.

B)

Consider safety measures to prevent bleeding and be alert for signs of bleeding.

C)

Change the route of administration to intravenous if oral proves ineffective.

D)

Eat small amounts of food during drug administration.

7.

The nurse is explaining the importance of tests such as Coombs, thromboplastin generation, and prothrombin generation to a patient who is taking antihemophilic factor (AHF). The nurse will emphasize that these tests provide information about which of the following?

A)

Blood count

B)

Amount of protein and platelets in the blood

C)

Blood pressure

D)

Clotting times

8.

Which of the following patients would be the best candidate to receive alteplase recombinant therapy?

A)

An 18-year-old male who has had an ischemic stroke with clinically meaningful neurologic deficit

B)

An 18-year-old female who has intracranial bleeding

C)

A 12 year-old female with ischemic stroke

D)

A 16-year-old male who has a massive pulmonary embolism

9.

A 61-year-old man is prescribed alteplase for an acute myocardial infarction. A priority nursing intervention will be to monitor for which of the following during and after drug therapy?

A)

Gastrointestinal distress

B)

Liver failure

C)

A drop in blood pressure

D)

Arrhythmias

10.

A patient in the cardiac care unit is given streptokinase for a suspected acute myocardial infarction. During the administration of this drug, the nurse will monitor the patient for which of the following?

A)

Headache

B)

Fever and chills

C)

Dry mouth

D)

Increased blood pressure

Answer Key

1.

D

2.

C

3.

D

4.

B

5.

C

6.

B

7.

D

8.

A

9.

D

10.

B

Page 1

Leave a Reply