Chapter 33- Activity Nursing School Test Banks

 

1.

What function of the skeletal system is essential to proper function of all other cells and tissues?

A)

supporting soft tissues of the body

B)

protecting delicate body structures

C)

providing storage area for fats

D)

producing blood cells

2.

What is the role of the flat bones in the body?

A)

height

B)

shape

C)

movement

D)

length

3.

A patient with severe osteoarthritis is having a surgical hip replacement. This is possible because of the type of joint found in the hip. What type is it?

A)

pivot joint

B)

gliding joint

C)

ball-and-socket joint

D)

hinge joint

4.

A nurse performing range-of-motion exercises on a bedfast patient moves the patients chin down onto the chest and then back to an upright position. The nurse then tilts the head as far as possible to each shoulder. What therapeutic movement is the nurse achieving with this exercise? Select all that apply.

A)

flexion

B)

adduction

C)

extension

D)

dorsiflexion

E)

pronation

F)

abduction

5.

While performing range-of-motion exercises on a patient, a nurse bends a patients foot so that the toes are brought up, as though to point them at the knee. What is the term for this type of movement?

A)

dorsiflexion

B)

inversion

C)

rotation

D)

eversion

6.

What term is used to describe the correction or prevention of disorders of body structures used in locomotion?

A)

pediatrics

B)

obstetrics

C)

geriatrics

D)

orthopedics

7.

A nurse is assessing the activity level of a 5-month-old baby. What normal findings would be assessed?

A)

ability to sit and head control

B)

ability to pick up small objects

C)

progress toward running and jumping

D)

progress toward unassisted walking

8.

Which of the following activities are normally acquired in the toddler years? Select all that apply

A)

rolling over

B)

pulling to a standing position

C)

walking

D)

running

E)

jumping

F)

climbing stairs

9.

A nurse is teaching an older adult about activity. What information would be included in the teaching plan?

A)

the requirement of frequent inactivity

B)

the recognition that exercise is not important

C)

the importance of regular exercise

D)

the possibility of exercise-induced fractures

10.

A nurse is assessing the muscles of an older adult. What will be assessed?

A)

temperature, turgor, moisture

B)

mass, tone, strength

C)

degree of flexion, associated pain

D)

reflexes, range of motion

11.

Which of the following postural deformities might be assessed in a teenager?

A)

kyphosis

B)

rickets

C)

osteoporosis

D)

scoliosis

12.

A nurse is providing home care for an older woman with severe osteoporosis. What complication of this disease process must the nurse consider in the plan of care?

A)

diarrhea

B)

fractures

C)

visual deficits

D)

skin disorders

13.

A nurse is teaching an older woman how to move and lift her disabled husband. The woman has osteoarthritis of the hips and knees. What is the goal of the nurses teaching plan?

A)

minimize stress on the wifes joints

B)

provide exercise for the husband

C)

increase socialization with neighbors

D)

maintain self-esteem of the wife

14.

Why is it important for the nurse to teach and role model proper body mechanics?

A)

to ensure knowledgeable patient care

B)

to promote health and prevent illness

C)

to prevent unnecessary insurance claims

D)

to demonstrate knowledge and skills

15.

Bedrest, with resultant immobility, affects the whole body. What is one effect on the musculoskeletal system?

A)

impaired gas exchange

B)

increased risk for venous thrombosis

C)

increased risk for contractures

D)

decreased sensory stimulation

16.

A middle-aged man walks 2 miles each day. What type of exercise is he getting by this activity?

A)

isotonic

B)

isometric

C)

isokinetic

D)

isostretching

17.

What body system benefits the most from aerobic exercises?

A)

musculoskeletal

B)

neurologic

C)

respiratory

D)

cardiovascular

18.

A nurse recommends a regular exercise program for a patient who has difficulty sleeping. The patient asks how this will help. How would the nurse respond?

A)

The fresh air will stimulate your metabolism.

B)

Improved sleep is one benefit of regular exercise.

C)

Exercise can help you control your weight.

D)

Take my word for it. It sure helped me.

19.

A nurse is assessing the vital signs of a patient who has exercised regularly for several years. What vital sign findings would be expected?

A)

increased body temperature and respirations

B)

increased pulse and blood pressure

C)

decreased pulse and blood pressure

D)

exercise has no effect on vital signs

20.

A patient at a community health center is discussing a planned exercise program. The patient is being treated for cardiovascular disease. What would the nurse recommend?

A)

Begin the exercise program immediately.

B)

It would be best if you did not exercise.

C)

Be sure to take your pulse before you begin.

D)

See your doctor and have a checkup first.

21.

Of the following guidelines, which would not be recommended to a person who has sustained an orthopedic injury during exercise?

A)

ice

B)

warmth

C)

rest

D)

elevation

22.

Immobility affects the body in many ways. What is one serious effect of immobility on the cardiovascular system?

A)

increased cardiac workload

B)

decreased cardiac workload

C)

increased venous return

D)

increased peripheral resistance

23.

An immobile person has decreased movement of respiratory secretions. What condition is a greater risk as a result?

A)

respiratory tract infection

B)

increased gas exchange

C)

greater thoracic expansion

D)

increased respiratory rate

24.

Laboratory results for a patient on prolonged bedrest include a high level of urinary calcium. What risk does this pose for the patient?

A)

urinary calcium is not a concern

B)

renal calculi (kidney stones)

C)

increased urinary output

D)

imbalanced intake/output

25.

At what time would a nurse assess the gait of an ambulatory patient?

A)

after the neurologic assessment

B)

at the end of the physical examination

C)

while the patient is lying supine on the examining table

D)

when the patient walks into the room

26.

What term is used to document impaired muscle strength or weakness?

A)

paralysis

B)

paresis

C)

spasticity

D)

flaccidity

27.

A patient has chronic obstructive pulmonary disease and is unable to perform basic self-care activities or activities of daily living. Which of the following would be an appropriate nursing diagnosis?

A)

Risk for Injury: Pathologic Fractures

B)

Activity Intolerance

C)

Altered Tissue Perfusion

D)

Altered Thought Processes

28.

A nurse is caring for a comatose patient. What can happen to the feet if they are unsupported in the dorsiflexed position?

A)

heel extension and pain

B)

toe contractures and numbness

C)

plantar extension and arch loss

D)

plantar flexion and footdrop

29.

A nurse is placing a patient in Fowlers position. What should she teach the family about this position?

A)

Use at least two big pillows to support the head.

B)

Cross the arms over the patients abdomen.

C)

Do not raise the knees with the knee gatch.

D)

Keep the hands lower than the rest of the body.

30.

A nurse is ambulating a patient who has had a stroke. The patient has paresis on the right side of the upper body. Where would the nurse stand to walk the patient?

A)

on the weak side

B)

on the strong side

C)

in front of the patient

D)

in back of the patient

31.

A college student fell and sprained his right ankle. The student health physician recommends the student use crutches to facilitate healing. Which of the following would the nurse teach the student?

A)

The crutches should be as long as the student is tall.

B)

The support of the body should be in the axilla.

C)

The support of the body should be the hands and arms.

D)

Walk fast and use long steps when using the crutches.

32.

A nurse is following a plan of care for passive range-of-motion (ROM) exercises. What specifics will be included on the plan?

A)

Ask the patient to demonstrate ROM at 9 a.m. each day.

B)

Do ROM exercises two times a day, each exercise two to five times.

C)

Request family be available twice a day to perform ROM.

D)

Move each joint until the patient complains of pain.

Answer Key

1.

D

2.

B

3.

C

4.

A, C

5.

A

6.

D

7.

A

8.

C, D, E

9.

C

10.

B

11.

D

12.

B

13.

A

14.

B

15.

C

16.

A

17.

D

18.

B

19.

C

20.

D

21.

B

22.

A

23.

A

24.

B

25.

D

26.

B

27.

B

28.

D

29.

C

30.

A

31.

C

32.

B

Page 1

Leave a Reply