Chapter 35- Comfort Nursing School Test Banks

 

1.

The Joint Commission supports the patients right to pain management and published standards for assessment and management of pain in hospitals, ambulatory care settings, and home care settings (Joint Commission, 2008b). Which of the following are recommended guidelines for pain management? Select all that apply.

A)

Teach all patients to use a pain rating scale

B)

Determine a pain-rating goal with each patient.

C)

Use pharmacologic pain relief measures first.

D)

Manipulate factors that affect the pain experience.

E)

Keep the primary care provider in charge of all pain relief measures.

F)

Ensure the ethical and legal responsibility to relieve pain.

2.

Of the following individuals, who can best determine the experience of pain?

A)

the person who has the pain

B)

the persons immediate family

C)

the nurse caring for the patient

D)

the physician diagnosing the cause

3.

A patient who has breast cancer is said to be in remission. What does this term signify?

A)

The patient is experiencing symptoms of the disease.

B)

The patient has end-stage cancer.

C)

The patient is experiencing unremitting pain.

D)

The disease is present but the patient is not experiencing symptoms.

4.

Which of the following patients would be classified as having chronic pain?

A)

a patient with rheumatoid arthritis

B)

a patient with pneumonia

C)

a patient with controlled hypertension

D)

a patient with the flu

5.

A patient has a severe abdominal injury with damage to the liver and colon from a motorcycle crash. What type of pain will predominate?

A)

psychogenic pain

B)

neuropathic pain

C)

cutaneous pain

D)

visceral pain

6.

A patient in the Emergency Department is diagnosed with a myocardial infarction (heart attack). The patient describes pain in his left arm and shoulder. What name is given to this type of pain?

A)

cutaneous pain

B)

referred pain

C)

allodynia

D)

nociceptive

7.

Why is acute pain said to be protective in nature?

A)

It warns an individual of tissue damage or disease.

B)

It enables the person to increase personal strength.

C)

As a subjective experience, it serves no purpose.

D)

As an objective experience, it aids diagnosis.

8.

Which of the following statements is true of chronic pain?

A)

It lasts for less than 6 months.

B)

It is always present and intense.

C)

It interferes with normal functioning.

D)

It disappears with treatment.

9.

A child with a leg cast tells the nurse that he has pain inside his cast. What type of pain is this most likely to be?

A)

thermal

B)

chemical

C)

electrical

D)

mechanical

10.

A patient who has had a recent below-knee amputation tells the nurse that he feels as though his toes are cramping. What would the nurse say in return?

A)

Oh, that is all in your mind. Just forget it.

B)

That is called phantom pain, and it is not unusual.

C)

Well, that is really strange. I will notify the doctor.

D)

I think it might be good to refer you to a psychiatrist.

11.

A patient tells the nurse that she is experiencing stabbing pain in her mouth, gums, teeth, and chin following brushing her teeth. These are symptoms of which of the following pain syndromes?

A)

complex regional pain syndrome

B)

postherpetic neuralgia

C)

trigeminal neuralgia

D)

diabetic neuropathy

12.

A nurse implements a back massage as an intervention to relieve pain. What theory is the motivation for this intervention?

A)

gate control theory

B)

neuromodulation

C)

large/small fiber theory

D)

prostaglandin stimulation

13.

A patient has been taught relaxation exercises before beginning a painful procedure. What chemicals are believed to be released in the body during relaxation to relieve pain?

A)

narcotics

B)

sedatives

C)

A-delta fibers

D)

endorphins

14.

How may a nurse demonstrate cultural competence when responding to patients in pain?

A)

Treat every patient exactly the same, regardless of culture.

B)

Be knowledgeable and skilled in medication administration.

C)

Know the action and side effects of all pain medications.

D)

Avoid stereotyping responses to pain by patients.

15.

Which of the following patients would be most likely to have decreased anxiety about, and response to, pain as a result of past experiences?

A)

one who had pain but got adequate relief

B)

one who had pain but did not get relief

C)

one who has had chronic pain for years

D)

one who has had multiple pain experiences

16.

Which of the following misconceptions is common in patients in pain?

A)

I will get addicted to pain medications.

B)

I need to ask for pain medications.

C)

The nurses are here to help relieve the pain.

D)

I do not have to fight the pain without help.

17.

A nurse is assessing the vital signs of a patient who is moaning with pain. What would be the expected findings?

A)

decreased pulse and respirations

B)

increased pulse and blood pressure

C)

increased temperature

D)

no change from usual results

18.

A nurse asks a patient to rate his pain on a scale of 0 to 10, with 0 being no pain and 10 being worst pain. What characteristic of pain is the nurse assessing?

A)

duration

B)

location

C)

chronology

D)

intensity

19.

A mother calls the nurse practitioner to say, I dont know what is wrong with my baby. He cried all night and kept pulling at his ear. How would the nurse respond?

A)

Oh, he probably was just hungry and wet. Did you feed him?

B)

Babies at that age cry at night. Think nothing of it.

C)

That means his ear hurt. Bring him in to be checked.

D)

That probably means he had a tummy ache. How is he now?

20.

A postoperative patient has not voided for 8 hours (since surgery). He is restless and complains of abdominal pain. How and what would the nurse assess before administering pain medications?

A)

Check database for last bowel movement.

B)

Auscultate abdomen for bowel sounds.

C)

Percuss abdomen for sounds of tympany.

D)

Palpate abdomen for distended bladder.

21.

Which of the following nonpharmacologic pain relief measures has been found to be effective for soothing agitated newborns and comatose patients?

A)

distraction

B)

music

C)

humor

D)

imagery

22.

What type of nonpharmacologic pain relief measure uses electrical stimulation to inhibit transmission of painful impulses?

A)

TENS

B)

acupressure

C)

acupuncture

D)

hypnosis

23.

What is the term used to describe a pharmaceutical agent that relieves pain?

A)

antacid

B)

antihistamine

C)

analgesic

D)

antibiotic

24.

A patient with cancer pain is taking morphine for pain relief. Knowing constipation is a common side effect, what would the nurse recommend to the patient?

A)

Only take morphine when you have the most severe pain.

B)

Increase fluids and high-fiber foods, and use a mild laxative.

C)

Administer an enema to yourself every third day.

D)

Constipation is nothing to worry about; take your medicine.

25.

A nurse assesses a patient who is being given an opioid analgesic and finds the patient unresponsive to shaking or other stimuli. What drug might be ordered to reverse this state?

A)

Cortisone

B)

Aspirin

C)

Penicillin

D)

Naloxone

26.

Which of the following is the drug of choice to treat chronic pain in the home?

A)

oral morphine

B)

intravenous morphine

C)

NSAIDs

D)

antidepressants

27.

Which of the following patients would benefit from a p.r.n. drug regimen?

A)

one who had thoracic surgery 12 hours ago

B)

one who had thoracic surgery 4 days ago

C)

one who has intractable pain

D)

one who has chronic pain

28.

A nurse is teaching an alert patient how to use a PCA system in the home. How will she explain to the patient what he must do to self-manage pain?

A)

You dont have to do anything. The machine does it all.

B)

I will teach your family what they need to do.

C)

When you push the button, you will get the medicine.

D)

The medicine is going into your body all the time.

29.

A physician orders a placebo for a patient. What is a placebo?

A)

an inactive substance given in place of a drug

B)

a smaller than usual dose of an analgesic

C)

an analgesic with no known side effects

D)

an intravenous form of a potent analgesic

30.

A nurse consults with a nurse practitioner trained to perform acupressure to teach the method to a patient being discharged. What process is involved in this pain relief measure?

A)

biofeedback

B)

cutaneous stimulation

C)

patient controlled analgesia

D)

percutaneous electrical nerve stimulation

Answer Key

1.

A, B, D, F

2.

A

3.

D

4.

A

5.

D

6.

B

7.

A

8.

C

9.

D

10.

B

11.

C

12.

A

13.

D

14.

D

15.

A

16.

A

17.

B

18.

D

19.

C

20.

D

21.

B

22.

A

23.

C

24.

B

25.

D

26.

A

27.

B

28.

C

29.

A

30.

A

Page 1

Leave a Reply