Chapter 35 Nursing School Test Banks

 

1.

A 72-year-old woman is on long-term glucocorticoid therapy. It will be most important for the nurse to instruct the patient to:

A)

Avoid direct sunlight.

B)

Take measures to minimize the risk of falls.

C)

Avoid eating excess red meat.

D)

Avoid dairy products.

2.

A nurse is providing patient education to a female patient who is taking fludrocortisone. The nurse will instruct the patient to monitor which of the following at home?

A)

Weight gain

B)

Thyroid hormone levels

C)

Heart rate

D)

Fluid intake

3.

A female patient has been prescribed aminoglutethimide (Cytadren) to treat Cushing syndrome. Before therapy begins a priority nursing action would be to review the patients:

A)

Current lab results, especially the glucose tolerance and complete blood count

B)

Current body weight and height

C)

Bilirubin level

D)

Last menstrual period

4.

In order to monitor serum levels of cortisol and ACTH of a patient who is on glucocorticoid therapy, the nurse will coordinate which of the following?

A)

A blood test

B)

A 24-hour urine collection

C)

A 12-hour urine collection

D)

A metabolic panel

5.

A nurse is providing discharge instructions to a patient who will be taking fludrocortisone at home. The nurse will encourage the patient to eat a diet that is:

A)

Low in sodium and potassium

B)

Low in sodium, high in potassium

C)

High in iron

D)

Low in proteins

6.

A nurse will question an order for fludrocortisone for which of the following patients?

A)

A 65-year-old female with an acute respiratory disease

B)

A 20-year-old male with urticaria

C)

A 52-year-old female with hyperlipidemia

D)

A 30-year-old male with a systemic fungal infection

7.

A female patient has been taking prednisone for her asthma for 1 month. The nurse will teach her to gradually decrease her dose of prednisone to avoid:

A)

Hypokalemia

B)

Gastrointestinal problems

C)

Adrenal insufficiency

D)

Menstrual irregularities

8.

Which of the following should the nurse keep in mind when caring for a patient receiving a cyproheptadine (CYP) inducer, such as phenytoin, and also glucocorticoid therapy?

A)

Blood levels of prednisone will increase.

B)

Hepatic biotransformation of glucocorticoids is accelerated.

C)

Hepatic metabolism is decreased.

D)

Moderate absorption occurs when administered via the synovial and the conjunctival spaces.

9.

A 53-year-old man has been treated for severe asthma for several years with prednisone. Recently, his physician initiated alternate-day therapy for him. The patient tells the nurse that he would rather take the medication every day to prevent confusion. Which of the following would be the best response by the nurse?

A)

This schedule will be more convenient for you.

B)

This schedule will enable you to lose weight.

C)

This schedule will decrease the cost of your medication.

D)

This schedule allows rest periods so that adverse effects are decreased but the anti-inflammatory effects continue.

10.

A female patient has a diagnosis of adrenocortical insufficiency and is steroid dependent. The patient is to undergo surgery to remove her uterus. The nurse will explain to the patient that in order to promote recovery after the stress of the surgery, her steroid dosage will be:

A)

The same

B)

Decreased

C)

Discontinued

D)

Increased

Answer Key

1.

B

2.

A

3.

A

4.

B

5.

B

6.

D

7.

C

8.

B

9.

D

10.

D

Page 1

Leave a Reply