Chapter 36- Nutrition Nursing School Test Banks

 

1.

A nurse researching a diet for a patient with diabetes includes foods that supply energy to the body. Which of the following are classes of nutrients that supply this energy? Select all that apply.

A)

vitamins

B)

proteins

C)

fats

D)

minerals

E)

carbohydrates

F)

water

2.

Which of the following factors increase BMR? Select all that apply.

A)

growth

B)

infections

C)

fever

D)

emotional tension

E)

aging

F)

fasting

3.

A patient is discussing weight loss with a nurse. The patient says, I will not eat for 2 weeks, then I will lose at least 10 pounds. What should the nurse tell the patient?

A)

What a good idea. Go ahead. That will jump start your weight loss!

B)

Many people find that to be an ideal way to lose weight quickly and easily.

C)

That will increase your metabolic rate and help you lose weight.

D)

That will decrease your metabolic rate and make weight loss more difficult.

4.

Which of the following patients will have an increased metabolic rate and require nutritional interventions?

A)

a healthy young adult who works in an office

B)

a retired person living in a temperate climate

C)

a person with a serious infection and fever

D)

an older, sedentary adult with painful joints

5.

What best defines ideal body weight (IBW)?

A)

optimal weight for optimal health

B)

weighing 10 pounds less than recommended

C)

a weight that is predetermined for all people

D)

the weight at which one feels most attractive

6.

A nurse is establishing an ideal body weight for a 5 9 healthy female. Based on the rule-of-thumb method, what would be this patients ideal weight?

A)

130 lb

B)

135 lb

C)

140 lb

D)

145 lb

7.

A nurse is helping a patient design a weight-loss diet. To lose 1 pound of fat (3,500 calories) per week, how many calories should be decreased each of the 7 days of the week?

A)

100

B)

250

C)

500

D)

1,000

8.

A nurse performing a nutritional assessment determines BMI of a 5 11 male patient who weighs 180 pounds. What would be the BMI for this patient?

A)

18.5

B)

20.3

C)

25.1

D)

28.2

9.

What health problem may occur in a person who is on a low-carbohydrate diet for a long period of time?

A)

obesity

B)

fatigue

C)

ketosis

D)

infection

10.

A hospitalized patient has been NPO with only intravenous fluid intake for a prolonged period. What assessments might indicate protein-calorie malnutrition?

A)

fever, joint pain, dehydration

B)

poor wound healing, apathy, edema

C)

sleep disturbances, anger, increased output

D)

weight gain, visual deficits, erythema of skin

11.

Most nutritionists recommend increasing fiber in the diet. In addition to other benefits, how does fiber affect cholesterol?

A)

increases fecal excretion of cholesterol

B)

decreases fecal excretion of cholesterol

C)

facilitates intake and use of trans fat

D)

raises blood cholesterol levels

12.

How often would a nurse recommend a patient eat or drink a source of vitamin C?

A)

once a week

B)

once a month

C)

three times a week

D)

every day

13.

While reviewing an adult patients chart, a nurse notes average daily intake of fluids as 2,000 mL/day. What will the nurse do based on this information?

A)

Change the plan of care to include forcing fluids.

B)

Ask the patient to drink more water during the day.

C)

Post a sign limiting fluids to 1,000 mL each 24 hours.

D)

Continue with care; this is a normal fluid intake.

14.

A nurse has documented that a patient has anorexia. What does this term mean?

A)

eating more than daily requirements

B)

lack of appetite

C)

vitamin C deficiency

D)

fluid deficit

15.

At what percent of weight over ideal weight is a person considered obese?

A)

20%

B)

40%

C)

60%

D)

100%

16.

At what period of life do nutrient needs stabilize?

A)

infancy

B)

adolescence

C)

pregnancy

D)

adulthood

17.

A nurse is discussing infant care with a woman who just had a baby girl. What type of nutrition would the nurse recommend for the infant?

A)

solid foods after the first month

B)

no solid foods until age 1 year

C)

bottle feeding with cows milk

D)

breastfeeding or formula with iron

18.

A healthy, active 72-year-old woman asks a nurse if it is safe to take dietary supplements and, if so, what should be taken? What would the nurse tell her?

A)

Yes, take calcium, vitamin D, and vitamin B12.

B)

Yes, take iron, folic acid, and iodine.

C)

No, instead increase intake of carbohydrates.

D)

No, increase fat intake for fat-soluble vitamins.

19.

A nurse is conducting a health history interview for an older adult. Which of the following questions or statements would be important for nutritional assessment?

A)

Why dont you eat more meat? You need protein.

B)

When did you first notice that you had this sore on your heel?

C)

What kinds of foods did you prepare when your husband was alive?

D)

What prescribed and over-the-counter medicines do you take?

20.

What information do anthropometric measurements provide in adults?

A)

indirect measure of protein and fat stores

B)

direct measure of degree of obesity

C)

indication of degree of growth rate

D)

reflection of social interaction with others

21.

A nurse is teaching a young mother about meal preparation for good nutrition. What is one recommendation of the MyPyramid Food Guide?

A)

Increase intake of saturated fats.

B)

Eat whole-grain foods with meals.

C)

Change the number of food groups.

D)

Decrease emphasis on chronic illness.

22.

What independent nursing intervention can be implemented to stimulate appetite?

A)

Administer prescribed medications.

B)

Recommend dietary supplements.

C)

Encourage or provide oral care.

D)

Assess manifestations of malnutrition.

23.

A nurse is feeding a patient. Which of the following statements would help a person maintain dignity while being fed?

A)

I am going to feed you your cereal first and then your eggs.

B)

I wish I had more time so I could feed you all of your meal.

C)

I know you dont like me to feed you, but you need to eat.

D)

What part of your dinner would you like to eat first?

24.

A patient has been prescribed a clear liquid diet. What food or fluids will be served?

A)

milk, frozen dessert, egg substitutes

B)

high-calorie, high-protein supplements

C)

hot cereals, ice cream, chocolate milk

D)

Jell-O, carbonated beverages, apple juice

25.

After the administration of a nasointestinal feeding tube, a patient complains of gas, abdominal pain, and dizziness. What do these symptoms indicate?

A)

aspiration of the feeding solution

B)

lack of intestinal tone and constipation

C)

a type of dumping syndrome

D)

an infection of the gastrointestinal system

26.

A student is following current recommendations for assessing tube placement. A staff nurse says, Oh, just insert air and listen for a whoosh sound. How would the student respond?

A)

Thank you. That would be much easier for me to do.

B)

That procedure has been found to be unreliable.

C)

My instructor told me to do it this way, so I will.

D)

I appreciate your advice. Let me ask the patient.

27.

What is the most critical component of an enteral feeding formula?

A)

carbohydrates

B)

fats

C)

protein

D)

fiber

28.

A nurse has assessed the residual amount before beginning a nasogastric tube feeding and has found 100 mL. What will the nurse do next?

A)

Nothing; this amount is within normal limits.

B)

Report the finding to the physician.

C)

Omit the feeding and document the reason.

D)

Rinse the tube and repeat the assessment.

29.

Which laboratory test is the best indicator of a patient in need of TPN?

A)

hemoglobin

B)

hematocrit

C)

serum albumin

D)

creatinine

30.

What is the route of administration for TPN?

A)

oral

B)

subcutaneous

C)

intramuscular

D)

intravenous

Answer Key

1.

B, C, E

2.

A, B, C, D

3.

D

4.

C

5.

A

6.

D

7.

C

8.

C

9.

C

10.

B

11.

A

12.

D

13.

D

14.

B

15.

A

16.

D

17.

D

18.

A

19.

D

20.

A

21.

B

22.

C

23.

D

24.

D

25.

C

26.

B

27.

C

28.

A

29.

C

30.

D

Page 1

Leave a Reply