Chapter 38 Nursing School Test Banks

 

1.

A nurse is instructing a patient on how an antimicrobial produces a therapeutic effect. Which of the following should be included in the nurses teaching plan?

A)

Drugs used to treat infections date back to the 17th century.

B)

Fluoroquinolones interfere with the growth and development of the bacteria cell wall.

C)

Selective toxicity determines the appropriate drug dosage needed.

D)

Penicillin interferes with biosynthesis of the bacteria cell wall.

2.

Which of the following statements by a patient indicates to the nurse that additional teaching concerning the use of antimicrobials is needed?

A)

Antibiotics will not help me when I have a viral infection.

B)

A bacterial culture will be done before antibiotics are prescribed for me.

C)

I could develop diarrhea as a result of taking an antibiotic.

D)

I will stop the antibiotic as soon as I feel better.

3.

A patient is to undergo extensive dental surgery. The dentist prescribes a course of antibiotics before beginning the procedure and continuing for 5 days after the procedure. This is an example of which of the following?

A)

Chemotherapy

B)

Curative treatment

C)

Prophylaxis

D)

Synergism

4.

Which of the following is critical to helping prevent development of resistant strains of microbes in patients?

A)

Limit the exposure of bacteria to an antimicrobial agent.

B)

Keep the antimicrobial drug dosage high.

C)

Maintain the optimum duration of the antimicrobial agent.

D)

Maintain the frequency of antimicrobial drug ingestion.

5.

A nurse is caring for a patient in the intensive care unit. The patient was admitted 2 hours ago with a severe infection and was started on empiric therapy. Which of the following tests will be done to identify drug susceptibility?

A)

Glucose tolerance

B)

Culture and sensitivity

C)

Rapid stimulation test

D)

Guthrie test

6.

The following patients each have a bacterial infection requiring antibacterial drug therapy. Which patient will require the most long-term follow-up care by the nurse?

A)

An elderly woman with a pacemaker

B)

An anemic pregnant woman

C)

An adolescent with weakened immunity

D)

A toddler with a history of allergies such as rashes and hives

7.

When caring for infants and the elderly who are in need of an antimicrobial agent, the nurse is aware that when compared with doses for young and middle-aged adults, these patients may require:

A)

A higher dose

B)

The same dose

C)

A lower dose

D)

The same dose but less frequent

8.

A nurse is caring for an African-American man who has an infection. Which of the following drug therapies would the nurse question if ordered for this patient?

A)

A penicillin

B)

A cephalosporin

C)

A tetracycline

D)

A sulfonamide

9.

Which of the following nursing actions is most important in achieving successful antimicrobial therapy in drugs like vancomycin?

A)

Provide maximum physical comfort to the patient.

B)

Monitor serum drug level.

C)

Administer decreasing drug dosage as prescribed.

D)

Promote adequate intake of fluids and nutrients.

10.

Which of the following is the most important nursing action to help prevent antimicrobial resistance in health care settings?

A)

Using aseptic technique for all nursing procedures

B)

Documenting improvement or worsening of symptoms of infection

C)

Reporting culture and sensitivity results in a timely manner

D)

Good hand-washing between each patient contact

Answer Key

1.

D

2.

D

3.

C

4.

C

5.

B

6.

A

7.

C

8.

D

9.

B

10.

D

Page 1

Leave a Reply