Chapter 39 Nursing School Test Banks

 

1.

A nurse is caring for a patient who has a serious respiratory infection. The patient is being treated with combination therapy of a cephalosporin and an aminoglycoside. The nurse will be sure to monitor which of the following?

A)

Serum BUN and creatinine levels

B)

Serum sodium and potassium levels

C)

Prothrombin time (PT) and partial thromboplastin time (PTT)

D)

Aspartate aminotransferase levels

2.

A 25-year-old woman is being treated with penicillin G as prophylaxis to prevent bacterial endocarditis prior to a dental procedure. The nurse should question the patient concerning her use of:

A)

Alcohol

B)

Oral contraceptives

C)

Fats in her diet

D)

Nicotine

3.

A nurse is instructing a diabetic patient, who has a severe respiratory infection caused byStreptococcus pneumoniae, how to monitor his glucose levels while taking cefazolin. The nurse will instruct the patient to use:

A)

Fehling solution for testing

B)

Benedict solution for testing

C)

Clinitest tablets for urine testing

D)

Blood testing for glucose level

4.

A 34-year-old female patient is taking oral cephradine, a first-generation cephalosporin, at regular intervals with a 2-hour gap before meals. The patient reports gastrointestinal distress. The nurse will encourage the patient to:

A)

Drink plenty of fluids.

B)

Change the drug dosage.

C)

Take the drug with food.

D)

Administer the drug intravenously.

5.

A 7-year-old has tonsillitis and is prescribed penicillin V, which is to be administered at home. The nurse will instruct the parents to administer the drug:

A)

With a sip of water 1 hour before mealtime

B)

Immediately before or with a meal

C)

With a glass of water 1 hour before or 2 hours after a meal

D)

Intravenously with the assistance of a home health nurse

6.

A patient is receiving cefazolin in combination with anticoagulants. To minimize the adverse effects during therapy, the nurse will:

A)

Monitor the site of injection.

B)

Monitor the patient for bleeding gums.

C)

Continue therapy until 2 days after symptoms have resolved.

D)

Administer the medication with small amounts of food and fluids.

7.

A patient has been prescribed penicillin G for pharyngitis. She is upset that she has to take the antibiotic around the clock. The nurse will base her response to the patient on the fact that penicillin G:

A)

Has an average peak drug effect of 4 hours

B)

Needs to bind to plasma protein

C)

Is rapidly cleared unchanged from the plasma by the kidneys

D)

Does not penetrate the bloodbrain barrier

8.

A patient calls the clinic to tell the nurse that she forgot to take a dose of penicillin G. The nurse will advise her to:

A)

Take the dose immediately, regardless of the timing of the next dose.

B)

Take the dose immediately, but not if it is time for the next scheduled dose.

C)

Forget about the missed dose and continue on the regular schedule.

D)

Take the missed dose along with the next dose.

9.

A patient is receiving vancomycin (Vancocin) intravenously. The nurse will administer the medication over a period of:

A)

1 minute

B)

10 minutes

C)

30 minutes

D)

60 minutes

10.

A priority assessment of a patient who is to be started on cilastatin-imipenem (Primaxin) by the nurse would be to determine if the patient has a history of:

A)

Anemia

B)

Hypertension

C)

Diabetes mellitus

D)

Seizure disorder

Answer Key

1.

A

2.

B

3.

D

4.

C

5.

C

6.

B

7.

C

8.

B

9.

D

10.

D

Page 1

Leave a Reply