Chapter 40 Nursing School Test Banks

 

1.

It would be critical for a nurse to monitor which of the following patients for ototoxicity while on gentamicin therapy?

A)

A 43-year-old male with Parkinson disease

B)

A 32-year-old mother who is breast-feeding

C)

A 25-year-old male who has a hearing impairment

D)

A 22-year-old female who has just found out she is pregnant

2.

A patient has endocarditis and is taking gentamicin. The nurse will be sure to monitor which of the following?

A)

Potassium level

B)

Creatinine clearance

C)

Serum albumin level

D)

Prothrombin time

3.

A patient is to begin taking tobramycin (Nebcin) for a nosocomial infection. Which of the following would be the most helpful in determining the correct dosage of tobramycin?

A)

The patients blood pressure

B)

The patients ideal body weight

C)

The time the patient eats breakfast

D)

Other patient medication

4.

A patient is receiving long-term clindamycin therapy for a life-threatening infection. The nurse will begin by monitoring this drug therapy by obtaining:

A)

Blood glucose levels daily for 1 week

B)

Establishing the patients auditory abilities

C)

A baseline complete blood count

D)

Liver enzymes weekly until the drug therapy is completed

5.

A 20-year-old female patient is receiving topical clindamycin for acne vulgaris. She develops a rash and urticaria along with severe itching where the medication is applied. The nurse will formulate which of the following nursing diagnoses for the patient?

A)

Diarrhea

B)

Risk for Injury related to allergic reactions

C)

Imbalanced Nutrition: Less than Body Requirements

D)

Risk of Injury related to blood dyscrasia

6.

A patient is being treated for Mycoplasma pneumoniae pneumonia. She is allergic to penicillin and is being given azithromycin (Zithromax) in capsule form. The nurse will inform the patient that she will need to take the capsule:

A)

With food

B)

On an empty stomach

C)

With or without food

D)

Immediately after she eats

7.

A nurse is caring for a patient who has an acute bacterial exacerbation of chronic bronchitis. She is prescribed telithromycin (Ketek). Before therapy begins, the nurse will assess the patient for a history of which of the following?

A)

Arrhythmias

B)

Infection of the eye

C)

Ulcerative colitis

D)

Hearing loss

8.

A 15-year-old patient has meningitis caused by Haemophilus influenzae. She is being treated with chloramphenicol. The most important nursing action for this patient would be to monitor:

A)

Blood sugar levels daily

B)

Liver enzymes monthly

C)

Plasma concentrations weekly

D)

Urine output daily

9.

A patient has been prescribed oral tetracycline. The nurse will instruct the patient to take the drug:

A)

On an empty stomach 1 hour before or 2 hours after taking any meals or other drugs

B)

With a meal

C)

With milk or fruit juice

D)

At bedtime only

10.

A 46-year-old man is receiving a quinupristin/dalfopristin IV infusion for a life-threatening infection. Which of the following would be most important for the nurse to monitor?

A)

Increased heart rate

B)

Breathlessness

C)

Infiltration, edema, or phlebitis at the infusion site

D)

Nausea and vomiting

Answer Key

1.

C

2.

B

3.

B

4.

C

5.

B

6.

B

7.

A

8.

C

9.

A

10.

C

Page 1

Leave a Reply