Chapter 41 Nursing School Test Banks

 

1.

A 24-year-old woman has a severe sinus infection and is being treated with ciprofloxacin. The nurse will instruct the patient to:

A)

Take the drug every 10 hours on an empty stomach.

B)

Stop the drug 24 hours after she feels better.

C)

Use a backup form of contraception in addition to birth control pills.

D)

Take the drug only at night.

2.

A 15-year-old boy is being carefully monitored for a serious skin infection and is being given ciprofloxacin. The nurse will observe for which of the following?

A)

Arthropathy

B)

Colitis

C)

Hepatitis

D)

Hypotension

3.

A 54-year-old woman with a history of osteoporosis has been prescribed ciprofloxacin for recurrent cystitis. Because of the patients history, the nurse would be sure to discuss with the woman the use of:

A)

Alcohol

B)

Grapefruit juice

C)

Food containing iron or calcium

D)

Nicotine

4.

A 58-year-old man has a severe bone infection in his big toe. The physician has ordered ciprofloxacin. The nursing history indicates that the patient has a pre-existing anemia. The nurse will inform the patient that he will need to have which of the following?

A)

An electrocardiogram

B)

A skin examination

C)

A 24-hour diet analysis

D)

A complete blood count

5.

A 45-year-old female patient is prescribed ciprofloxacin to treat a bronchial infection. A nursing assessment revealed she started taking daily vitamin supplements about 2 years ago. To maximize the therapeutic effects of the ciprofloxacin therapy, the nurse should advise the patient to:

A)

Take the vitamins at least 2 hours before or after taking ciprofloxacin.

B)

Alternate the dosage of ciprofloxacin and vitamin supplements.

C)

Reduce the dosage of vitamin supplements.

D)

Reduce the dosage of vitamin supplements and double the dosage of ciprofloxacin.

6.

A man is prescribed ciprofloxacin to treat a sexually transmitted disease. The nurse will instruct the patient to:

A)

Complete the entire course of drug therapy.

B)

Reduce the dosage of ciprofloxacin gradually.

C)

Take the drug only in safe and secure home settings.

D)

Take the drug through subcutaneous injection if it tastes bad.

7.

A 72-year-old patient is prescribed ophthalmic ciprofloxacin for a bacterial infection in her right eye. The nurse will teach her to observe for which of the following adverse effects of the drug?

A)

Lid margin crusting, pruritus, conjunctival hyperemia

B)

Increased intracranial pressure

C)

Nephrotoxicity and neurotoxicity

D)

Tendon ruptures

8.

A patient has been prescribed daptomycin for a complicated skin infection. Which of the following will the nurse advise the patient to report immediately?

A)

Nausea and vomiting

B)

Palpitations

C)

Muscle pain or tingling

D)

Abdominal pain

9.

Which of the following would a nurse assess for in a patient who is taking polymyxin B systemically?

A)

Peripheral neuropathy

B)

Nephrotoxicity and hepatotoxicity

C)

Hyperkalemia and hyponatremia

D)

Endocarditis and hypertension

10.

A 23-year -old man who works in construction calls the clinic to report that he has a rash all over his body, his skin is red, and it feels like it is burning. The nurse suspects that he is having a photosensitivity reaction from an antibiotic that was prescribed the day before. The nurse will instruct the patient to:

A)

Continue to take the drug; the rash will eventually subside.

B)

Decrease the dosage by half until being seen by the doctor.

C)

Discontinue the drug immediately and return to the clinic.

D)

Stop the drug for 3 days and then continue with the prescribed schedule.

Answer Key

1.

C

2.

A

3.

C

4.

D

5.

A

6.

A

7.

A

8.

C

9.

B

10.

C

Page 1

Leave a Reply