Chapter 44 Nursing School Test Banks

 

1.

A nurse is caring for a patient who is on amphotericin B. On morning rounds the patient reports weakness, numbness, and a tingling sensation in his feet. What would be a priority action by the nurse?

A)

Encourage the patient to increase fluid intake.

B)

Use strict aseptic technique for drug administration.

C)

Keep the bed in a low position and the side rails up at all times.

D)

Reduce the drug dosage.

2.

A nurse is monitoring the fluid input and output of a 26-year-old woman who is on amphotericin B. Which of the following would the nurse report immediately to the physician?

A)

Orange-colored urine

B)

Urine output above 500 mL/g of the drug administered

C)

A high concentration of the drug in the urine

D)

Serum creatinine level of 3.5 mg/dL

3.

A nurse is caring for a 68-year-old woman who is on amphotericin B therapy. The patient is complaining of discomfort due to infusion reactions. Which of the following nursing actions will help reduce this discomfort?

A)

Reduce the drug dosage.

B)

Provide extra blankets, diversion therapy, or warm fluids.

C)

Keep the bed in a low position and the side rails up at all times.

D)

Encourage the patient to drink eight 8-oz glasses of water a day.

4.

A 34-year-old man is HIV-positive and is receiving fluconazole to treat a mild case of mycosis. The nurse will monitor the patient for which of the following adverse effects?

A)

Nephrotoxicity

B)

Exfoliative skin disorders

C)

Hepatotoxicity

D)

Itching and burning skin sensation

5.

A nurse is caring for a 29-year-old man who is being treated for meningitis. He is receiving flucytosine (5-FC). Which of the following will the nurse monitor weekly?

A)

Blood pressure

B)

Hematologic status

C)

Visual acuity

D)

Blood glucose

6.

A nurse is instructing a 19-year-old female patient on the use of fluconazole for candida vaginitis. A teaching priority will be to:

A)

Take an antiemetic or antidiarrheal for adverse GI effects.

B)

Use an alternative form of birth control, if taking an oral contraceptive.

C)

Use an aspirin for relief of minor discomforts.

D)

Take the drug with food.

7.

A patient is prescribed voriconazole (Vfend) for esophageal candidiasis. Which of the following adverse effects will the patient most likely experience?

A)

Visual disturbances

B)

Anorexia

C)

Abdominal pain

D)

Diarrhea

8.

A woman is being treated for vulvovaginal candidiasis with butoconazole. The nurse will advise the patient to refrain from:

A)

Bathing while using the topical antifungal agent

B)

Sexual intercourse until 72 hours after therapy is completed

C)

Drinking coffee while using the medication

D)

Eating fatty foods during the drug therapy

9.

Sulconazole has been prescribed for a patient with tinea pedis. The nurse will instruct the patient to use the topical agent:

A)

Once a day

B)

Twice a day

C)

Three times a day

D)

As needed

10.

A nurse is explaining the use of griseofulvin to her patient. It will be important for the nurse to assess for the patients use of:

A)

Nicotine

B)

Coffee

C)

Alcohol

D)

Carbonated drinks

Answer Key

1.

C

2.

D

3.

B

4.

B

5.

B

6.

B

7.

A

8.

B

9.

A

10.

C

Page 1

Leave a Reply