Chapter 46- Spirituality Nursing School Test Banks

 

1.

According to Shelly and Fish (1988), which of the following are spiritual needs underlying all religious traditions that are common to all people? Select all that apply.

A)

need for meaning and purpose

B)

need for power

C)

need for formal religion

D)

need for love and relatedness

E)

need for forgiveness

F)

need for friends

2.

According to Burghardt and Nagai-Jacobson (1997), which of the following statements accurately describe an element of spirituality? Select all that apply.

A)

Spirituality is experienced as a dividing force, life principle, essence of being.

B)

Spirituality is expressed and experienced in and through connectedness with nature, the earth, the environment, and the cosmos.

C)

People express and experience spirituality in and through connectedness with nature.

D)

Spirituality shapes the self-becoming and is reflected in ones being, knowing, and doing.

E)

Spirituality permeates life, providing purpose, meaning, strength, and guidance and shaping the journey.

F)

Spirituality is based on a profound hope that good will finally prevail.

3.

The U.S. Religious Landscape Survey of 35,000 Americans by the Pew Research Centers Forum on Religion & Public Life (2008) finds that most Americans are religious and they have a nondogmatic approach to faith. Which of the following statements accurately describe religion in America? Select all that apply.

A)

A majority of Americans who are affiliated with a religion believe their religion is the only way to salvation.

B)

More than half of Americans rank the importance of religion very highly in their lives, attend religious services regularly, and pray daily.

C)

A plurality of adults who are affiliated with a religion want their religion to adjust to new circumstances or adopt modern beliefs and practices.

D)

Significant minorities across nearly all religious traditions see a conflict between being a devout person and living in a modern society.

E)

While more than five-in-ten Americans believe in the existence of God or a universal spirit, there is considerable variation in the nature and certainty of this belief.

F)

Six-in-ten adults believe that God is a person with whom people can have a relationship; but one-in-fourincluding about half of Jews and Hindussee God as an impersonal force.

4.

Which of the following group of terms best defines spiritual distress?

A)

spirituality, religion

B)

alienation, despair

C)

faith, prayer

D)

forgiveness, purpose

5.

What spiritual need is believed to underlie all religious traditions and is common to all people?

A)

love and relatedness

B)

physical hygiene

C)

religious education

D)

church services

6.

Nurses provide care to meet needs in all the human dimensions. What is one intervention nurses can implement to meet spiritual needs?

A)

Refer all questions to a spiritual advisor.

B)

Remind patients that nurses are not ministers.

C)

Avoid any discussion of religion or spirituality.

D)

Offer a compassionate presence.

7.

A patient expresses confidence in his traditional healer to relieve symptoms of an illness. What is the patient demonstrating?

A)

hope

B)

spirituality

C)

faith

D)

charity

8.

A patient tells the nurse, I am an atheist. I do not believe in God. What would be an appropriate response by the nurse?

A)

Well, I believe in God and you should too.

B)

I respect what you choose to believe in.

C)

How can you deny the existence of God?

D)

What makes you think you are an atheist?

9.

A patient states that his life has meaning and purpose, he feels loved, and has experienced forgiveness in his life. What is the term that describes this state of spirituality?

A)

spiritual belief

B)

spiritual alienation

C)

spiritual health

D)

spiritual bliss

10.

What factor is necessary to express and experience spirituality?

A)

quiet time in isolation from others

B)

membership in an organized religion

C)

long-term suffering and pain

D)

connectedness with other people

11.

While reviewing the chart for an assigned patient before beginning care, a student notes that the patient does not belong to a specific religion. Based on this information, what should the student interpret about the patient?

A)

A person may be deeply spiritual but not profess a religion.

B)

Belonging to an organized religion is essential to spirituality.

C)

The student will not have to consider the spiritual dimension.

D)

The patient should be referred for spiritual counseling.

12.

Which of the following healthcare practices may be influenced by a young womans religion?

A)

yearly mammograms

B)

annual physicals

C)

birth-control measures

D)

health assessments

13.

How can religious life-affirming influences be compared with basic human needs?

A)

Life-affirming influences encourage self-actualization.

B)

Life-affirming influences enhance life.

C)

Life-affirming influences meet basic physiologic needs.

D)

Life-affirming influences cultivate wisdom.

14.

Some religious beliefs may conflict with prevalent healthcare practices. For example, what type of treatment is prohibited by the doctrine of Jehovahs Witnesses?

A)

using narcotics to treat pain

B)

administering blood transfusions

C)

minor surgical procedures

D)

diagnostic x-ray examinations

15.

Each of the major religions has several characteristics in common. What is one of those characteristics?

A)

Ministers are addressed as Reverend.

B)

An ethical code defines right and wrong.

C)

Communion is delivered the same way.

D)

Men and women are viewed as equals.

16.

A nurse fills the following roles in the community: health educator, personal health counselor, referral agent, trainer of volunteers, developer of support groups, integrator of faith and health, and health advocate. What is the term for this type of nurse?

A)

parish nurse

B)

religious nurse

C)

visiting nurse

D)

home health nurse

17.

A nurse is caring for a hospitalized child. What would the nurse consider to meet the spiritual needs of the child?

A)

Nothing; children do not have a spiritual self.

B)

Complete information from the childs parents.

C)

Only terminally ill children believe in God.

D)

Children have definite perceptions of God.

18.

The parents of an infant are members of a faith-healing group. They refuse to give the baby antibiotics for meningitis. What does the American Academy of Pediatrics recommend for cases such as this?

A)

respect for the parents wishes, even if the baby dies

B)

exemption from child abuse charges

C)

application of child abuse and neglect statutes

D)

refusal to treat the child no matter how ill

19.

A geriatric nurse practitioner is completing a health history for a newly admitted resident of a long-term care facility. Which of the following questions will elicit information about the patients spirituality?

A)

Tell me what church you went to when you were a child.

B)

Do you believe God will make you independent again?

C)

Why is it that you do not go to church on Sundays?

D)

Are you angry at God for allowing you to be here?

20.

A nurse is using Anandarajah and Hights (2001) HOPE acronym to assess a patients spirituality and religious beliefs. Which of the following is a component of this acronym?

A)

H = heaven

B)

O = openness

C)

P = personal spirituality

D)

E = eternity

21.

A patient scheduled for complex heart surgery has been reading the Bible for hours each day, cries often, and is not sleeping well. What might these observations cue the nurse about the patient?

A)

These behaviors are expected before major surgery.

B)

These behaviors are signs of spiritual distress.

C)

Family members live far away and the patient is lonely.

D)

The patient is naturally emotional and reactive.

22.

A patient verbalizes to a mental health counselor that his life is meaningless since his wife divorced him and that he no longer wants to live. What nursing diagnosis, resulting from his spiritual distress, would be appropriate?

A)

Sexual Dysfunction

B)

Fear

C)

Powerlessness

D)

Risk for Self-Directed Violence

23.

A nurse is caring for a hospitalized patient. What intervention can the nurse use to help the patient continue normal spiritual practices?

A)

Discuss the nurses own religious beliefs with the patient.

B)

Tell the patient that spiritual practices can be resumed later.

C)

Request dietary consultation for the patients dietary restrictions.

D)

Request medication from the physician to calm the patient.

24.

Which of the following statements by a nurse would nurture spirituality by promoting love and relatedness?

A)

I know you are angry about your diagnosis.

B)

Tell me about what you do in your job.

C)

Tell me about how you get along with others.

D)

How often do you read the Bible each day?

25.

What statement or question is useful for a nurse if a patient asks the nurse to pray with him or her?

A)

Im sorry, I am just too busy.

B)

How would you like us to pray?

C)

You will have to talk to your minister.

D)

Why would you want me to do that?

26.

A nurse is preparing a patients room to accommodate a visit from a spiritual counselor. Which of the following is a recommended practice?

A)

Dim or turn off the lights.

B)

Place a candle on the bedside table.

C)

Remove any unnecessary equipment.

D)

Place a cross on the bedside table.

27.

A patient tells a nurse that he does not think he can have the recommended heart surgery because transfusions are against his religion. What is the best response of the nurse in this situation?

A)

Tell the patient that the surgery is necessary to keep him alive and is the only choice.

B)

Obtain all the information needed for the patient to make an informed decision.

C)

Prepare the patient for a visit from his spiritual advisor.

D)

Have the patient sign a form stating his refusal of the treatment.

 

1.A, D, E

2.B, D, E

3.B, D, F

4.B

5.A

6.D

7.C

8.B

9.C

10.D

11.A

12.C

13.A

14.B

15.B

16.A

17.D

18.C

19.D

20.C

21.B

22.D

23.C

24.C

25.B

26.C

27.B

28.B

29.A

Leave a Reply