Chapter 47 Nursing School Test Banks

 

1.

When administering chloroquine (Aralen), the nurse would be most concerned about which of the following patients experiencing an exacerbation of their underlying disease?

A)

A 39-year-old man who smokes and drinks alcohol and has mild hepatic disease

B)

A 27-year-old woman who has psoriasis

C)

A 54-year-old woman with a blood dyscrasia

D)

A 21-year-old man with gastrointestinal distress

2.

A 43-year-old man is traveling to an area where malaria is endemic. The nurse will explain which of the following regimens of chloroquine prescribed by the physician?

A)

Take the medication for a total of 2 weeks after the trip.

B)

Take the medication for 2 weeks before the trip and for 4 to 6 weeks after the trip.

C)

Take the medication for 2 weeks before the trip and continue for 2 months if affected by malaria.

D)

Take the medication for 4 to 6 weeks before the trip and continue for 2 weeks after the trip.

3.

A patient is taking chloroquine and complains of the itching sensation that the drug causes. The nurse will instruct the patient to do which of the following to relieve this sensation?

A)

Drink liquids and eat light meals.

B)

Take an oatmeal bath.

C)

Take acetaminophen.

D)

Switch to another malaria medication.

4.

A nurse would question an order for permethrin in which of the following patients?

A)

A patient with gastrointestinal distress

B)

A patient with respiratory problems

C)

A patient who is hypersensitive to antibiotics

D)

A patient who is hypersensitive to household insecticides

5.

A nurse is taking care of a missionary who has spent a year in Asia. He is being treated with iodoquinol (Yodoxin) for intestinal amebiasis. Which of the following statements by the patient would the nurse attribute to being a possible adverse reaction to the medication?

A)

Im not sure where I am.

B)

Ive been having intense muscle pain.

C)

Im having periods of dizziness.

D)

Ive been seeing double for the past week.

6.

A 37-year-old man has been diagnosed with PCP and has been prescribed pentamidine isethionate (Pentam 300). In order to enhance the therapeutic effects of the drug, the nurse will:

A)

Administer the drug by itself.

B)

Administer it with saline solutions.

C)

Place the patient in an upright position for administration.

D)

Give the drug at bedtime to ensure faster absorption.

7.

Which of the following would be most important for the nurse to include in a teaching plan for a patient who takes pentamidine as prophylaxis?

A)

Instruct the patient to contact the prescriber only when serious adverse effects occur.

B)

Advise the patient to take the drug with frequent, light meals.

C)

Explain that if the patient has hemophilia, IM injections would be contraindicated.

D)

Explain that Pneumocystis carinii pneumonia (PCP) infection is possible despite pentamidine prophylaxis.

8.

A nurse is assigned to a female patient who is to receive an anthelmintic. Before mebendazole (Vermox) is started, the nurse will coordinate which of the following laboratory tests?

A)

Urinalysis

B)

Occult fecal test

C)

Complete blood count

D)

Blood glucose level

9.

A female patient with giardiasis is taking oral metronidazole. After 3 weeks of therapy, she comes to the clinic for a checkup. Which of the following would be the most important nursing action?

A)

Test three stool specimens.

B)

Tell the patient to stop taking the drug if her urine is discolored.

C)

Test for visual acuity.

D)

Monitor for thrombophlebitis.

10.

A female patient is taking permethrin for head lice. The nurse will instruct her to:

A)

Wash her hair daily with a good shampoo.

B)

Increase her daily intake of milk.

C)

Avoid drinking alcohol.

D)

Stop using creams, ointments, and oils.

Answer Key

1.

B

2.

B

3.

B

4.

D

5.

C

6.

A

7.

D

8.

C

9.

A

10.

D

Page 1

Leave a Reply