Chapter 5: Medications and Calculations Nursing School Test Banks

Kee: Pharmacology, 7th Edition

Chapter 5: Medications and Calculations

Test Bank

ESSAY

1. Order: trihexyphenidyl hydrochloride (Artane) 6 mg, PO, twice daily

Available:

How many tablet(s) should the client receive on a daily basis?

ANS:

6

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 66-67

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

2. Order: allopurinol (Zyloprim) 150 mg, PO, q.i.d.

Available:

a. How many tablet(s) should be given per dose?

b. How many mg will the client receive per day?

ANS:

a. tablet

b. 600 (150 4)

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 66-67

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

3. Order: doxycycline hyclate (Vibra-Tabs) 100 mg, PO, first day q12h; then100 mg, PO, daily

Available:

a. How many tablet(s) should the client receive the first day?

b. How many tablet(s) should the client receive daily after the first day?

ANS:

a. 2

b. 1

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 66-67

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

4. Order: Augmentin 500 mg, PO, q8h

Available:

How many tablet(s) should be given per dose?

ANS:

2

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 66-67

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

5. Order: erythromycin 350 mg, PO, q8h.

Available: erythromycin estolate 250 mg/5 mL

How many mL should be given per dose?

ANS:

7

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 66-67

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

6. Order: Mycostatin U 300,000, PO, q.i.d. (swish and swallow)

Available: Mycostatin 100,000 units per mL

How many mL should be given?

ANS:

3

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 66-67

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

7. Order: Norvir 600 mg, PO, b.i.d.

Available:

a. How many milliliters (mL) should the client receive per dose?

b. How many milligrams (mg) should the client receive per day?

ANS:

a. 7.5 or 7

b. 1200

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 66-67

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

8. Order: methenamine mandelate 500 mg, PO, q.i.d.

Available:

How many tablet(s) should be given per dose?

ANS:

1

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 66-67

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

9. Order: cefadroxil (Duricef) 0.4 g, PO, q12h

Available:

How many mL should be given per dose?

ANS:

8

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 66-67

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

10. Order: Serzone (nefazodone hydrochloride), PO: Day 1, 200 mg in two divided doses; Day 2, 100 mg in two divided doses; may increase to 100 mg, b.i.d.

Available:

a. How many tablets should the client receive on Day 1?

b. How many tablets should the client receive per dose when ordered 100 mg in 2 divided doses?

c. How many tablets should the client receive per dose when increased to 100 mg, b.i.d.?

ANS:

a. 4

b. 1

c. 2

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 66-67

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

11. Order: amoxicillin (Amoxil) 300 mg, PO, q8h

Available:

a. How many mL should the client receive per dose?

b. How many mg should the client receive per day?

c. How many mL should the client receive per day?

ANS:

a. 7.5 or 7

b. 900

c. 22.5 or 22

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 66-67

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

12. Order: Thorazine 10 mg, IM (deep), STAT

Available:

How many mL should be given?

ANS:

0.4

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 73, 78

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

13. Order: Compazine 7.5 mg, IM (deep), q.i.d., PRN

Available:

How many mL should be given per dose?

ANS:

1.5 or 1

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 73, 78

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

14. Order: loxapine (Loxitane) 75 mg, IM, daily

Available:

How many milliliters (mL) should the client receive?

ANS:

1.5 or 1

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 73, 78

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

15. Order: midazolam (Versed) 3 mg, IM, STAT

Available: Versed 10 mg/2 mL

How many mL should be given?

ANS:

0.6

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 73, 78

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

16. Order: 1000 mL of lactated Ringers (LR) solution to be administered in 6 hours

Available: 1 L LR Macrodrip set labeled 10 gtt/mL

a. How many mL of LR should be infused in 1 hour?

b. How many drops per minute (gtt/min) should the client receive?

ANS:

a. 167 (1000 mL 6 = 166.6 = 167 mL)

b. 28 ([167 10 gtt] 60 min = 27.8 or 28 gtt/min)

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 87-88

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

17. Order: aminocaproic acid 4 g in 250 mL D5W to infuse in 1 hour

Set: secondary set labeled 15 gtt/min

Available:

a. How many mL of aminocaproic acid should be mixed in 250 mL of D5W?

b. How many gtt/min should the client receive?

ANS:

a. 16

b. 63

DIF: Cognitive Level: Behavioral Questioning REF: pp. 87-88

TOP: Nursing Process: Intervention/Implementation

MSC: CONTENT CATEGORY: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies

Copyright 2012, 2009, 2006, 2003 by Saunders, an imprint of Elsevier Inc.

Leave a Reply