Chapter 53 Nursing School Test Banks

 

1.

A 34-year-old male patient is prescribed somatropin (Humatrope). The nurse will advise him to report which of the following immediately?

A)

Vertigo

B)

Intolerance to cold

C)

Loss of appetite

D)

Epigastric distress

2.

A postmenopausal patient is prescribed bisphosphonates to treat hypercalcemia. The nurse will instruct the patient to take the drug:

A)

At bedtime

B)

After meals

C)

At any time of the day with tea or coffee

D)

First thing in the morning

3.

A clinic nurse is following a 9-year-old boy who is taking somatropin. Which of the following will the nurse monitor periodically?

A)

Antidiuretic hormone (ADH) levels

B)

Height

C)

Dehydration

D)

Water retention

4.

A nurse is caring for a 70-year-old patient who is taking desmopressin (DDAVP). The patient has a history of cardiovascular disease. The nurse will assess for which of the following?

A)

Weight

B)

Blood pressure

C)

Dehydration

D)

Body temperature

5.

During long-term desmopressin therapy in a 48-year-old woman, it will be most important for the nurse to assess which of the following?

A)

The patients environment

B)

The patients diet

C)

The condition of the patients skin

D)

The condition of the patients nasal passages

6.

A nurse is caring for a patient who has been diagnosed with hypothyroidism. Levothyroxine (Synthroid) has been prescribed. Before the drug therapy is started, the nurse will assess for which of the following?

A)

History of taking anticoagulant drugs

B)

Allergy to seafood

C)

Hirsutism

D)

The patients age

7.

A 57-year-old woman with Paget disease is prescribed calcitonin, salmon to help regulate her calcium levels. The nurse will be sure to monitor which of the following?

A)

Thyroid levels

B)

Sodium levels

C)

Serum alkaline phosphatase

D)

Daily fluid intake

8.

A 52-year-old female patient is to begin calcitriol therapy. The nurse will advise the patient that an early adverse effect of the drug is often:

A)

Bone pain

B)

Weight loss

C)

Polydipsia

D)

Hypertension

9.

A nurse is caring for a female patient who has Turner syndrome. The patient is taking somatropin. The nurse will assess for which of the following?

A)

Slipped capital epiphysis

B)

Severe scoliosis

C)

Cardiovascular disorders

D)

Renal failure

10.

A patient is diagnosed with Graves disease. Propylthiouracil (PTU) is prescribed. After 8 weeks of therapy, the patient complains of a fever and sore throat. The nurse is concerned that the complaints may be an early sign of which of the following?

A)

Agranulocytosis

B)

Altered renal function

C)

Hepatotoxicity

D)

Hyperthyroidism

Answer Key

1.

B

2.

D

3.

B

4.

B

5.

D

6.

A

7.

C

8.

A

9.

C

10.

A

Page 1

Leave a Reply