Chapter 54 Nursing School Test Banks

 

1.

A nurse is discussing with a 58-year-old male patient the causes of erectile dysfunction in men over 50 years of age. Which of the following will the nurse inform the patient is the primary cause of erectile dysfunction of men in this age group?

A)

Mental illness

B)

Atherosclerosis of the penile artery

C)

Diabetes mellitus

D)

Decrease in testosterone levels

2.

A male patient tells the nurse that he is not satisfied with the oral synthetic testosterone that has been prescribed for him and he would like to try a natural form of testosterone. Which of the following would be an appropriate response by the nurse?

A)

Natural testosterone undergoes a high first-pass effect and is not used orally.

B)

Natural testosterone poses a higher risk of gynecomastia.

C)

Natural testosterone undergoes a short first-past effect and is less extensively metabolized than what has been prescribed for you.

D)

Natural testosterone would be more effective for you.

3.

A male patient is experiencing climacteric symptoms secondary to androgen deficiency. His physician has prescribed testosterone. The nursing assessment reveals that the patient has had a myocardial infarction. The combination of testosterone therapy and a history of myocardial infarction would place that patient at a significantly higher risk of:

A)

Gynecomastia

B)

Prostate cancer

C)

Acute urethral obstruction

D)

Hypercholesterolemia

4.

A patient has acquired primary hypogonadism and has been prescribed testosterone transdermal (Androderm) patches. When educating the patient on how to administer the drug, the nurse will instruct him to:

A)

Place the patch on the back, abdomen, upper arms, or thighs.

B)

Place the patch on the scrotum.

C)

Place the patch on a bony area such as the shoulder or hip.

D)

Leave the patch in place for 15 days before replacing it.

5.

A young male patient, age 14, has been prescribed testosterone for delayed onset of puberty. Follow-up care includes a visit to the clinic at least every 6 months for ongoing assessment. It will be most important for the nurse to monitor which of the following?

A)

Sodium and potassium levels

B)

Bone growth

C)

Fluid intake and output

D)

Hemoglobin levels

6.

A nurse is working with a patient in the clinic who has erectile dysfunction. The patient has been prescribed sildenafil (Viagra). The patient wants to do everything he can to promote effectiveness of the drug. The nurse will instruct him to:

A)

Avoid taking the drug with a high-protein meal.

B)

Avoid taking the drug with a high-fat meal.

C)

Drink plenty of fluids.

D)

Take a double dose of the drug.

7.

Alprostadil (Caverject), a drug used to treat erectile dysfunction, has been prescribed to a 42-year-old patient. When providing education to the patient and his wife, the nurse should inform the wife about which of the following adverse effects?

A)

Low blood pressure

B)

Vaginal burning

C)

Increased heart rate

D)

Reduced desire for sexual activity

8.

A male patient is trying to decide if he should use finasteride (Proscar) to treat benign prostatic hypertrophy (BPH). When providing information about the drug, the nurse will include which of the following as a risk associated with finasteride therapy?

A)

Excess fluid volume related to potential effects of drug therapy

B)

Hypercalcemia related to drug therapy, immobility, and breast cancer

C)

Sexual dysfunction related to erectile dysfunction

D)

Impaired urinary elimination related to BPH

9.

A 29-year-old man is taking minoxidil (Rogaine) for baldness. He calls the clinic and informs the nurse that he has been taking the drug at least 2 months and he has not seen any results. Which of the following would be appropriate advice for the nurse to give him?

A)

Increase the number of times the medication is applied each day.

B)

Increase the dose of medication used in each application.

C)

Continue applying the prescribed amount of medication for at least 2 more months, twice daily.

D)

Discontinue the therapy and seek an alternative.

10.

A male patient is taking finasteride for BPH. Which of the following will the nurse evaluate at each clinic visit?

A)

Serum cholesterol levels

B)

Bone growth

C)

Hemoglobin levels

D)

DHT prostate-specific antigen (PSA) levels

Answer Key

1.

B

2.

A

3.

D

4.

A

5.

B

6.

B

7.

B

8.

D

9.

C

10.

D

Page 1

Leave a Reply