Chapter 55 Nursing School Test Banks

 

1.

A 50-year-old female patient is taking progesterone therapy for dysfunctional uterine bleeding. Patient education by the nurse will include teaching the patient:

A)

How to treat minor adverse effects such as headache and uterine bleeding

B)

Methods to alter the dosage of progesterone to increase its effectiveness

C)

Correct use of the vaginal gel form of progesterone

D)

How to perform breast self-examination

2.

Alendronate (Fosamax) is prescribed for a 67-year-old postmenopausal woman. In order to help prevent gastrointestinal distress, the nurse will advise the patient to:

A)

Stand or sit upright for at least 30 minutes after taking alendronate.

B)

Avoid drinking water with the drug.

C)

Lift weights in the gym at least five times a week.

D)

Take calcium and vitamin D supplements.

3.

A 20-year-old woman has been prescribed estrogen. As with all women taking estrogen, the nurse will carefully monitor the patient for which of the following?

A)

Lack of secondary sexual characteristics

B)

Cardiovascular complications

C)

Early epiphyseal closure

D)

Decreased libido

4.

A 73-year-old woman has osteoporosis and is prescribed alendronate. She takes calcium and vitamin D supplements, drinks lots of water, and has just quit smoking. The nurse should advise the patient to also:

A)

Include adequate amounts of vitamin C in the diet.

B)

Drink at least 6 to 8 oz of milk daily.

C)

Stop using artificial sweeteners while taking alendronate.

D)

Perform light-weight exercises and go for walks.

5.

A 24-year-old woman comes to the clinic with an infection. She is prescribed penicillin. The nursing assessment reveals that she is taking oral contraceptives. The nurse will instruct her to:

A)

Include adequate proteins and vitamins in her diet.

B)

Stop using oral contraceptives and focus on the penicillin therapy.

C)

Use an additional form of birth control while taking penicillin.

D)

Abstain from intercourse for at least 48 hours after taking penicillin.

6.

Which of the following patients who is taking progesterone would a nurse monitor most carefully?

A)

A 32-year-old woman with epilepsy

B)

A 56-year-old woman with hypotension

C)

A 38-year-old woman who is HIV-positive

D)

A 45-year-old woman who is immunocompromised

7.

Which of the following would the nurse include in a teaching plan about the signs and symptoms of thrombophlebitis and thromboembolism that should be reported by a patient taking estrogen?

A)

Cholestatic jaundice

B)

Amenorrhea

C)

Pain in groin, headaches, dizziness, and chest pain

D)

Breast tenderness

8.

A 22-year-old woman is in the clinic to end an early pregnancy. She takes three tablets of mifepristone (Mifeprex). Two days after she takes the medication, she returns to the clinic to see if she is still pregnant or if the medical abortion is complete. It is determined that she is still pregnant. The nurse will administer which of the following drugs?

A)

Alendronate

B)

Misoprostol

C)

Raloxifene

D)

Etidronate

9.

A nurse is providing patient education to a 23-year-old woman who is starting the norelgestromin/ethinyl estradiol transdermal system (Ortho Evra). Because this is the patients first time to use the birth control patch, the nurse will instruct her to apply the patch:

A)

Two days before her menstrual period begins

B)

On the 14th day of her menstrual period

C)

On the day her menstrual period begins

D)

Ten days after her menstrual period begins

10.

A female patient has been prescribed estrogen therapy. Which of the following will the nurse advise the patient is a common adverse effect of estrogen therapy?

A)

Migraine headaches

B)

Breakthrough bleeding

C)

Dizziness

D)

Changes in libido

Answer Key

1.

D

2.

A

3.

B

4.

D

5.

C

6.

A

7.

C

8.

B

9.

C

10.

B

Page 1

Leave a Reply