Chapter 7 Nursing School Test Banks

 

1.

A pregnant patient asks the nurse what she can take for recurring headaches. The nurse will recommend:

A)

Aspirin

B)

Advil

C)

Tylenol

D)

Motrin

2.

A patient has had a positive diagnosis of pregnancy and is at 7 weeks gestation. She is diabetic and has been taking insulin since she was 13 years old. She asks the nurse if the insulin will be harmful to her baby. The best response to the patient by the nurse would be:

A)

I will tell your physician that you are concerned about taking insulin during your pregnancy.

B)

You will have to discontinue the insulin therapy during your pregnancy but you will resume the medication after delivery.

C)

You will need to continue taking your insulin because hyperglycemia is thought to increase the incidence of congenital anomalies during the first trimester.

D)

Insulin is the drug of choice for controlling blood glucose levels during pregnancy because it does not cross into the placenta.

3.

A 36-year-old patient comes to the clinic and tells the nurse that she suspects that she is pregnant. During the initial assessment, the nurse learns that the patient is currently taking medications for diabetes, hypertension, and a seizure disorder. The nurse would be most concerned about which of the following medications:

A)

Insulin

B)

Ibuprofen (Advil)

C)

Phenytoin (Dilantin)

D)

Furosemide (Lasix)

4.

A 38-year-old pregnant patient admits to the nurse that she is an alcoholic and has been consuming alcohol during her pregnancy. The nurse knows that using alcohol during pregnancy may result in a child who presents with:

A)

A high-pitched cry

B)

Microcephaly

C)

An electrolyte imbalance

D)

Thrombocytopenia

5.

A 19-year-old pregnant patient is extremely upset about having to take medication for a pre-existing medical condition. She is consumed with fear that her baby will be born with a physical deformity or a congenital anomaly but knows that she has to take the medication. She talks constantly about this and is unable to sleep most nights. The most appropriate nursing diagnosis for this patient is:

A)

Injury, Risk to the fetus related to adverse effects of maternal drug therapy

B)

Injury, Risk to the patient related to failure to receive needed drug therapy

C)

Anxiety related to perceived danger of drug therapy to fetus or infant

D)

Noncompliance with Drug Therapy

6.

A woman is receiving prolonged drug therapy during her complicated pregnancy, and it may pose a risk to both mother and the fetus. The primary care physician has made dosage adjustments to minimize adverse effects and prevent toxicity. The nurse should make sure:

A)

That serum levels of the drug are being monitored

B)

That the FDA is informed that the woman is receiving drug therapy

C)

To check the drugs FDA pregnancy category to determine safety

D)

That only nonpharmacologic alternatives are being used

7.

A patient is receiving radioactive treatment for an overactive thyroid gland and asks whether her milk is safe for her baby. If her treatment cannot be discontinued, what should the nurse recommend?

A)

Advise her that it is safe to breast-feed her baby.

B)

Recommend alternative medication that is compatible with breast-feeding.

C)

Provide her with reports that identify several categories of drugs and their potential to cause problems with breast-feeding.

D)

Advise her to discard her breast milk in a biohazard container, as it is unsafe for the baby.

8.

The nurse practitioner has recommended that a breast-feeding woman take her prescribed medications just before her infant takes his longest nap of the day. The woman does not understand and asks the nurse to explain. The nurse will tell the woman the recommendation was made to:

A)

Increase the blood concentrations of the drug in the breast-feeding infant

B)

Reduce neonatal drug exposure

C)

Reduce the half-life of the drug

D)

Evaluate the drugs potential adverse effects on the neonate

9.

A nurse is explaining to a pregnant 21-year-old college student why she cannot continue to take ibuprofen (Advil) for her headaches. The nurse draws a picture depicting drug molecules crossing the placental membrane and entering into the fetal circulation. The nurse tells the patient that the main reason this happens is because:

A)

There is a 40% increase in blood volume during pregnancy.

B)

The mothers heart rate is 10 to 15 beats per minute faster during pregnancy.

C)

Drugs compete with the hormones of pregnancy for albumin-binding sites.

D)

Hemodilution of plasma albumin occurs.

10.

A nurse is working with a 16-year-old pregnant teen and assessing for behavior that may put the baby at risk. The most important assessment the nurse can make is:

A)

Whether the pregnant woman shares prescription medication

B)

Whether the pregnant woman obtains medication from a physician

C)

The pregnant womans smoking habits

D)

The pregnant womans dietary habits

Answer Key

1.

C

2.

D

3.

C

4.

B

5.

C

6.

A

7.

D

8.

B

9.

C

10.

A

Page 1

Leave a Reply