Chapter 8: Home Health Care Nursing School Test Banks

Black & Hawks: Medical-Surgical Nursing, 8th Edition

Test Bank

Chapter 8: Home Health Care

MULTIPLE CHOICE

1. The nurse explains to a client that the person who would be most likely to receive home health care is the client who is

a.

65-years-old with a wrist fracture.

b.

68-years-old with a cataract in one eye.

c.

72-years-old with diabetes mellitus.

d.

74-years-old with a hearing impairment.

ANS: C

Home health clients are quite diverse, but circulatory disease is the primary medical diagnosis, followed closely by diabetes and cancer. Persons 65 years and older comprise about 70% of all home health clients.

DIF: Comprehension/Understanding REF: p. 92 OBJ: Intervention

MSC: Safe, Effective Care Environment Management of Care-Resource Management

2. The Henry Street Settlement in New York City, which offered public health nursing to clients with chronic health problems, was established by

a.

Clara Barton.

b.

Dorothea Dix and Sojourner Truth.

c.

Frances Root.

d.

Lillian Wald and Mary Brewster.

ANS: D

Lillian Wald and Mary Brewster established the Henry Street Settlement in 1893.

DIF: Knowledge/Remembering REF: pp. 92-93 OBJ: N/A

MSC: N/A

3. The program that had the greatest influence on the number of agencies providing community health care is

a.

ADC.

b.

Medicaid.

c.

Medicare.

d.

Social Security.

ANS: C

The enactment of Medicare legislation in 1965 accelerated the rate of agencies supplying community health care.

DIF: Knowledge/Remembering REF: p. 91 OBJ: N/A

MSC: Safe, Effective Care Environment Management of Care-Resource Management

4. A home health nurse has a client with permanent left-sided weakness after a stroke; the client is cared for by his wife and daughter. The nurse will design the plan of care to

a.

help the wife manage the home.

b.

limit input from the wife and daughter.

c.

reduce the impact of the clients health care beliefs.

d.

stimulate the client to become independent.

ANS: D

The goal for home health care nursing is to help clients and their families become independent as quickly as possible.

DIF: Application/Applying REF: p. 94 OBJ: Intervention

MSC: Health Promotion and Maintenance Prevention and/or Early Detection of Health Problems-Self Care

5. The home health nurse uses the Omaha System for planning care and is able to evaluate the clients health status with the portion of that tool known as

a.

Assessment and Analysis.

b.

Intervention Scheme.

c.

Problem Classification.

d.

Problem Rating Scale.

ANS: D

The Problem Rating Scale is a framework for measuring a clients problem-specific knowledge, behavior, and status and the clients progress.

DIF: Application/Applying REF: pp. 96, 99, 100

OBJ: Evaluation

MSC: Safe, Effective Care Environment Management of Care-Documentation

6. The service requested and needed by an applicant to home health that would not be eligible for coverage under Medicare is

a.

home health aide.

b.

housekeeping services.

c.

physical therapy.

d.

speech therapy.

ANS: B

Medicare covers many services for home health clients, but not housekeeping. Other members of the home health care team, besides nurses, can include home health aides, other paraprofessionals, physical therapists, occupational therapists, social workers, speech and language pathologists, dietitians, pharmacists, dentists, physicians, and clergy.

DIF: Knowledge/Remembering

REF: p. 92, Bridge to Home Health Care, Evolve site OBJ: N/A

MSC: Safe, Effective Care Environment Management of Care-Resource Management

7. A home health nurse explains to a client that the Omaha System was designed to facilitate

a.

client understanding of the overall health care plan.

b.

documentation of unusual events and associated malpractice risks.

c.

nursing practice, documentation, and data management.

d.

the nurses ability to visit more clients during the workday.

ANS: C

The Omaha System is designed to facilitate nursing practice, documentation, and data management.

DIF: Comprehension/Understanding REF: p. 95 OBJ: Intervention

MSC: Safe, Effective Care Environment Management of Care-Resource Management

8. The component that is not part of the Omaha System is

a.

Intervention Scheme.

b.

Problem Classification Scheme.

c.

Problem Rating Scale for Outcomes.

d.

Rating Scale for Client Satisfaction.

ANS: D

Rating client satisfaction is not part of the Omaha System.

DIF: Knowledge/Remembering REF: p. 95 OBJ: N/A

MSC: Safe, Effective Care Environment Management of Care-Resource Management

9. The domain of the Omaha System that the nurse would reference in making her assessment relative to caretaking/parenting is

a.

Environment.

b.

Health-Related Behaviors.

c.

Physiological.

d.

Psychosocial.

ANS: D

Psychosocial component alludes to patterns of behavior, communication, relationships, and development.

DIF: Application/Applying REF: pp. 96-98 OBJ: Assessment

MSC: Safe, Effective Care Environment Management of Care-Resource Management

10. The home health nurse explains that her philosophy is based on the belief that clients should

a.

adhere to the care plan generated by the nurse.

b.

alter cultural practices to meet health needs.

c.

be knowledgeable about their health care.

d.

feel no responsibility for their health care.

ANS: C

The philosophy of home health nursing is that the client should share in the responsibility and the care planning and should not be asked to abandon cultural practices.

DIF: Application/Applying REF: p. 94 OBJ: Intervention

MSC: Health Promotion and Maintenance Prevention and/or Early Detection of Health Problems-Self Care

MULTIPLE RESPONSE

1. Consumer need and demand for home health care have increased dramatically in recent years because of (Select all that apply)

a.

the advent of Medicare reimbursement for home care.

b.

the closing of acute care hospital beds.

c.

escalating health care costs.

d.

increased consumer demand.

e.

lack of services available in the hospital.

ANS: A, C, D

The increase in home health services has resulted from rising health care costs, consumer demand, managed care systems, federal legislation that encourages home care, Medicare reimbursement for home care services, the rise of managed care, and an aging population.

DIF: Knowledge/Remembering REF: p. 91 OBJ: N/A

MSC: Safe, Effective Care Environment Management of Care-Resource Management

2. An experienced home health care nurse explains to a client about safety in the community. One difference the nurse emphasizes that home health care has over hospital-based health care is that with home health care (Select all that apply)

a.

always be prepared is a good motto.

b.

disasters can occur while the nurse is in the community.

c.

needed help may not be immediately available.

d.

the central location of most staff during the day can provide assistance.

e.

the nurse is usually on his/her own.

ANS: A, B, C, E

Preparedness for multiple risks is necessary while working in the community. Options a, b, c, and e are some examples of how safety is different in the community versus in a hospital setting. Staff may be dispersed throughout the community and may not be available for assistance.

DIF: Application/Applying REF: p. 94 OBJ: Intervention

MSC: Safe, Effective Care Environment Safety and Infection Control-Security Plan

Elsevier items and derived items 2009 by Saunders, an imprint of Elsevier Inc.

Some material was previously published.

Leave a Reply